BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 7 august 2018

Pasul 8 - Principii

PRINCIPII

Pasul 8. La acest pas ne vom concentra pe onestitate, curaj, bunăvoinţă şi compasiune. Pentru a practica principiul onestităţii ne bazăm pe experienţa paşilor anteriori. Am admis natura problemelor noastre şi am acceptat soluţia de rezolvare a acesteia.. A fost un act de onestitate. Am făcut un inventar amănunţit al propriei persoane, bazându-ne pe onestitatea noastră. Am devenit şi mai oneşti când am descoperit natura exactă a greşelilor. Avem experienţa necesară pentru a separa partea noastră de vină de vina celorlalţi. Trebuie să uităm de resentimente, de a-i blama pe ceilalţi, să nu mai credem că suntem victime inocente şi să găsim justificări pentru răul făcut altora. Trebuie, pur şi simplu, să facem o listă !
-        cum este determinantă cauza relelor făcute altora la Pasul 8? De ce este esenţial să-mi asum responsabilitatea ?
-        care sunt exemplele din propria experienţă cu privire la onestitate? Cum tranfer aceasta la Pasul 8 ?
Pentru practicarea curajului la Pasul 8 trebuie să ne punem voinţa şi viaţa în grija Puterii Superioare. Nu putem să restrângem numai la îndreptarea a greşelilor pe care le considerăm îndreptăţite. Trebuie să credem că Puterea Superioară ne va da suficient de mult curaj, umilinţă, şi putere interioară pentru a putea face  aceste lucruri. Indiferent că va trebui să stăm faţă în faţă cu persoana pe care am rănit-o şi ne este frică că trebuie să suportăm consecinţele unei crime pe care am comis-o, , vom fi capabili să o ducem la bun sfârşit cu ajutorul Puterii Superioare.
-       care este exemplul de curaj datorită paşilor anteriori ? Cum se transmite experienţa la acest pas ?
Am vorbit deja despre bunăvoinţa necesară efectuării acestui pas, în special pentru a ne îmbunătăţi relaţiile cu alte persoane.  Dar există o doză de bunăvoinţă ce nu se referă la îmbunătăţirea relaţiilor. În primul rând bunăvoinţa de a face lista, indiferent de ce simţim  cu privire la adăugarea unui nume pe listă. Ne trebuie bunăvoinţă şi pentru a aplica principiile specifice ale acestui pas.
-        sunt nume pe care nu le-am scris pe listă? Sunt dispus să le adaug acum? Consider că am încheiat lista?
-        am făcut ceva pentru a dobândi mai multă bunăvoinţă?
-        ce consider despre a mă ruga pentru a avea bunăvoinţă?
                     A dezvolta o stare de spirit devine posibil în acest stadiu al recuperării noastre. Am făcut ce era necesar la paşii anteriori, dar eram copleşiţi de resentimente, vini şi autocompătimire. Împreună cu abilitatea de a vedea ca oamenii obişnuiţi, vedeam şi că ceilalţi oameni fac tot ce pot pentru condiţia lor umană. Ştim că periodic suntem subiect de neîncredere şi insecuritate, dar cu toţii au această problemă. Ştim că avem tendinţa de a vorbi înainte să gândim, dar aşa fac marea majoritate a oamenilor. Realizăm că şi ei regretă la fel de mult ca şi noi. Ca rezultat, când îi vedem pe alţii acţionând ca urmare a unui defect de caracter, simţim mai degrabă o empatie decât ură sau mânie, deoarece ştim care este cauza reacţiei lor. Ne simţim mai bine când ne gândim cum împărtăşim aceleaşi visuri, idealuri, frici, pasiuni ; ca şi toţi ceilalţi.
-  mă  simt în legătură cu ceilalţi? Descrieţi!
simt compasiune pentru ceilalţi?  Descrieţi!


FUNDAMENTELE RECUPERĂRII, ajutorarea unui nou venit.

Pasul 8. Am întocmit o listă cu toate persoanele cărora le-am făcut necazuri şi am consimţit să reparăm aceste rele.

Acum avem nevoie de mai multă acţiune, fără de care descoperim că „Credinţa fără fapte este moartă” Să privim la  Paşii Opt şi Nouă. Avem o listă a tuturor persoanelor pe care le-am lezat şi faţă de  care suntem dispuşi să facem reparaţii. Am făcut-o atunci când am întocmit inventarul - (da sau nu?)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu