BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 13 ianuarie 2020

"... dispus să faci ORICE ..."

<<Povestea fiecăruia dintre noi dezvăluie, în general, cum am fost, ce s-a întâmplat şi cum suntem acum. Dacă aţi hotărât că vreţi şi dumneavoastră ceea ce avem noi şi sunteţi dispus să mergeţi până în pânzele albe ca să obţineţi acel ceva, atunci înseamnă că sunteţi pregătit să faceţi anumiţi paşi.>>


Capitolul 5 din Big Book descrie în detaliu, Cum funcționează metoda noastra. Înainte de a fi prezentati "paşii pe care i-am făcut şi care sunt sugeraţi ca program de însănătoşire", 'ascuns' în al doilea paragraf, este o expresie care nu da prea mult de gandit, dar ar trebui.
"... dispus să faci ORICE ..."
Este o propoziție despre ce suntem dispuși să facem pentru a obține recuperarea. Ce acțiuni suntem dispuși să facem pentru a obtine seninatatea pe care o vedem la semenii noștri. 

Sponsorul ar trebui sa petreaca o gramada de timp pe această expresie cu nou-venitul. 
Sa sublinieze ca, pana cand nu este dispus să pună recuperarea pe primul loc, sa renunte la toate celelalte persoane, locuri și lucruri din viața lui, va fi incrancenat si este posibil sa nu obtina seninatatea pe care o doreste cu disperare.

Cu ajutorul sponsorului, nou-venitul poate ajunge sa inteleaga ca ORICE ar putea însemna renunțarea la obligațiile și angajamentele care au fost foarte importante pentru el. Ar putea însemna un program zilnic nou, total diferit de cel dinainte. Ar putea însemna sa mearga in locuri in care nu ar fi vrut sa mearga si sa faca lucruri pe care nu ar fi vrut sa le faca. 

În cele din urmă, va intelege esenta din aceasta frază. Va intelege ca recuperarea este personala, ca nimeni nu poate ramane abstinent in locul lui si ca tot ce face in recuperare, face pentru el insusi, nu pentru altcineva sau altceva.

Un comentariu: