BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 24 octombrie 2017

Pasul 1 - Azi: O impartasire

Despre Pasul Unu
Noiembrie 1944

Primul din cei Doisprezece Paşi din crezul sau filosofia Alcoolicilor Anonimi este "Am admis că eram neputincioşi în faţa alcoolului, că nu mai eram stăpâni pe viaţa noastră." Prin această mărturisire orice alcoolic, atât timp cât este sincer, a atins primul succes în drumul spre recuperare. O asemenea recunoaştere este, de obicei, foarte dificil de făcut pentru orice alcoolic. Însăşi natura bolii lui îl face să respingă orice gând că nu ar fi în stare să facă faţă problemelor de zi cu zi. De aici vine dorinţa pentru ceva ce poate crea rapid, ceea ce el crede că-i lipseşte ca individ. Cu câteva pahare la activ poate să aibă cele mai frumoase vise despre el însuşi. Aceste vise pot deveni adevăratele sale caracteristici- dar numai când realizează că trebuie să domine alcoolul mai degrabă decât să se lase dominat de alcool.
Sinceritatea cu care noul venit face Primul Pas este etalonul cu care recuperarea sa prin AA poate fi măsurată.
De-a lungul anilor alcoolicul dezvoltă o abilitate tridimensională de a vizualiza imagini, ceea ce este un mod de a spune că alcoolicul este un mincinos desăvârşit. Aşa că, făcând Pasul Unu cu adevărat- admiţând sincer şi fără rezerve că este alcoolic- o persoană începe să dezvolte un nou mod de a gândi. Imaginea este în sfârşit creeată din adevăr, nu din confundarea fanteziei cu realitatea.

John B.
New York, New York
Sursa- Step by Step
Real AAs, Real Recovery
Traducerea si adaptarea: E.L.

Preluare de pe Prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu