BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 16 octombrie 2017

Citatul saptamanii


"Dacă am investit în rezultat, 
l-am ţinut pe Dumnezeu deoparte."

<<Eram un munte de încăpăţânare şi voinţă proprie înainte să ajung în recuperare. În majoritatea lucrurilor era fie în modul meu, fie nu mă mai interesa. Dacă nu puteam să fac lucrurile cum voiam eu, schimbam slujba, sau relaţia, sau plecam. Când plănuiam ceva, începeam cu rezultatul pe care-l doream, apoi depuneam efortul necesar pentru a mă asigura că-l obţin. Problema este că, de multe ori obţineam ce doream, însă se părea că era mereu fie insuficient, sau greşit, sau, până la urmă, se pare că nu era chiar ce doream.
Când am intrat în Program, am învăţat un mod cu totul nou de a trăi. Cea mai mare schimbare a fost să-mi las voinţa la o parte şi să întreb, în schimb, care este voinţa lui Dumnezeu pentru mine, apoi să încerc să o urmez. Acest lucru a fost mult mai dificil decât sună, pentru că tot ce ştiam era dependenţa de mine însumi. Rugându-mă, meditând şi bazându-mă pe sprijinul celorlalţi am putut să disting între dorinţele mele egoiste şi ceea ce ar dori Dumnezeu pentru mine.
Unul dintre cele mai sigure moduri pe care-l am de a testa dacă m-am predat cu adevărat voinţei lui Dumnezeu este să mă întreb cât de mult am investit în rezultat. Dacă am plănuit totul până la ultimul detaliu, atunci sunt destul de sigur că sunt încă plin de încăpăţânare şi voinţă proprie. Însă, dacă am întreprins acţiunile necesare, apoi m-am pregătit să fiu de ajutor, atunci sunt deschis pentru voinţa lui Dumnezeu. Şi până la urmă, dacă sunt cu adevărat deschis, descopăr că ceea ce are pregătit Dumnezeu pentru mine este mereu mai bine decât ce aş fi putut eu să doresc eu pentru mine.>>

Sursa- Wisdom Of The Rooms- Quote of The Week

Preluare de pe Prietenii lui Bill

PS:

In program am inteles ca ar fi mai bine sa fiu orientat pe 
"
calatorie
" si nu pe destinatie, sa ma concentrez pe "traseu" si nu pe rezultat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu