BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 19 noiembrie 2017

Declaratia de responsabilitate


<< Care este Istoria din spatele Declaratiei de responsabilitate?
Declarația de responsabilitate prevede:
„Eu sunt responsabil. Când cineva, undeva, întinde mâna pentru ajutor, vreau ca mâna AA să fie întotdeauna acolo și pentru asta sunt răspunzător.”
A fost scrisă pentru Convenția Internațională AA din 1965 din Toronto. Într-un articol intitulat „Cum sunt responsabil să devin o parte a AA“, din buletinul informativ al GSO, Căsuta 4-5-9. Articolul îl identifică pe fostul reprezentant AA, Al S. ca autor al Declarației de responsabilitate.
În broșura-cadou pentru Convenția din 1965, Dr. Jack Norris scrie:
„... Trebuie să ne amintim că AA va continua să fie puternică numai atât timp cât fiecare dintre noi dă mai departe în mod liber și fericit către o altă persoană, numai atât timp cât fiecare dintre noi își asumă în mod echitabil cota lui de responsabilitate pentru sponsorizarea celor care încă suferă, pentru creșterea și integritatea Grupului nostru, pentru activitățile noastre de Intergrup, cât și pentru AA în ansamblu. Libertatea reală și satisfacțiile durabile ale vieții se găsesc în asumarea responsabilității. AA ne-a dat puterea de a alege - să bem sau să nu bem - și în acest sens ne-a dat libertatea de a fi responsabili pentru noi înșine. Pe măsură ce devenim responsabili pentru noi înșine, suntem liberi să fim responsabili de partea noastră în AA, și dacă nu vom accepta cu bucurie această responsabilitate pierdem AA. Ciudat, nu-i așa?“
Într-un articol din Grapevine din octombrie 1965, este discutată Declarația de responsabilitate, iar Bill W. își exprimă punctul de vedere:
Două gânduri mari erau în comentariile multor vorbitori, alcoolici și nealcoolici, la Convenția AA din iulie de la Toronto. Primul gând a fost de admirație și recunoștință pentru succesul uimitor al AA în trezirea a sute de mii de bețivi ”cauză-pierdută”. Celălalt gând a fost îngrijorarea că succesul pe care l-a avut AA în peste treizeci de ani de la începutul în Akron, Ohio, în 1935, să nu ne ducă la vreo automulțumire cu privire la dimensiunea lucrului care este încă de făcut.
Tema Conventiei a fost: Responsabilitatea. „Eu sunt responsabil. Când cineva, undeva, întinde mâna pentru ajutor, vreau ca mâna AA să fie întotdeauna acolo și pentru asta sunt răspunzător.”
Co-fondatorul AA, Bill, în discursul său în fața a peste 10.000 participanți la sesiunile majore ale Convenției, a subliniat necesitatea unei cooperări cu toți cei care lucrează în problema alcoolismului, mai mult de 100 de agenții numai din Statele Unite și Canada angajate acum în cercetare, educație și reabilitare.
„Prea des, am criticat și chiar am luat în râs aceste proiecte ale prietenilor noștri doar pentru că noi nu suntem întotdeauna de acord cu ei“, a spus Bill. „Ar trebui să ne întrebăm foarte serios câți alcoolici au plecat la băut pur și simplu pentru că noi nu am reușit să cooperăm în spirit bun cu aceste câteva agenții.
Nici un alcoolic nu ar trebui să înnebunească sau să moară pur și simplu pentru că nu a venit direct la AA la început.“
„Prima preocupare a membrilor AA ar trebui să fie cu băutorii problemă la care mișcarea este încă în imposibilitatea de a ajunge“, a spus Bill. El a estimat că există 20 de milioane de alcoolici în lumea de astazi, cinci milioane doar în Statele Unite. „Unii nu pot fi atinși, deoarece acestea nu sunt răniți suficient, alții pentru că sunt răniți prea mult“, a declarat el. „Multi suferinzi au complicatii mentale si emoționale care par a le bloca accesul la aceste șanse. Cu toate acestea, ar fi modest estimat că, în orice moment, există patru milioane de alcoolici din lume, care sunt capabili, dispuși să se facă bine, dacă ar ști cum . Când ne amintim că, în cei 30 de ani de existență al AA, am ajuns la mai puțin de zece la suta din cei care ar fi fost dispuși să se apropie de noi, vom începe să avem o idee despre imensitatea sarcinii noastre și a responsabilităților cu care vom fi întotdeauna confruntați.“
Au existat două acțiuni consultative din cadrul Conferinței Generale a Serviciului cu privire la Declarația de responsabilitate, de când a fost introdusă. În 1971, Conferința a recomandat:
- Comitetul literatură, în urma sentimentul general al Conferinței, întărește atât spiritul cât și formularea „Eu sunt responsabil“ Declarația de la Convenția AA Internațională carea avut loc la Toronto, în 1965.
Iar în 1977, Conferința a recomandat:
- Declarația de responsabilitate nu poate fi modificată, rămâne așa cum a fost ea făcută la Convenția internațională din 1965 din Toronto. >>
Abstinență senină! Doamne ajută!
Traducerea adaptarea F., Voluntari.

Preluare de pe prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu