BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 30 ianuarie 2018

DE CE AM NEVOIE DE INTALNIRI? O suta de motive! - Partea 6

43

Pentru ca:
"Am nevoie de nou-veniți să-mi spuna de unde am venit; 
de cei mai vechi, să-mi spuna incotro as putea merge, 
și de un sponsor să-mi spuna unde ma aflu in acest moment."

44
Pentru ca invat sa gestionez emotii. In legatura cu situatiile si oamenii din viata mea.
La inceputul recuperarii mele imi spuneam: "- Ce se poate intampla cel mai rau in situatia asta?"- Sa beau."- Daca nu beau, orice s-ar intampla, sunt in castig."
Când lucrurile au fost într-adevăr greu de gestionat m-a ajutat să-mi păstrez perspectiva asupra a ceea ce este cu adevărat important.
Asta despre situatii. Iar cand era vorba despre oameni si comportamentul lor, in loc de resentimente si frustrarea mea în încercarea de a înțelege ideea că alți oameni nu sunt de fapt ticăloși, ci sunt bolnavi spiritual, imi spuneam: "Da, au făcut-o, dar nu mi-au facut-o mie personal, mai degraba si-au facut-o lor insisi."

45
Când oamenii de la o întâlnire AA spun "continua sa revii" ("keep coming back"), sunt cele mai adevărate trei cuvinte rostite în incapere.
Recuperarea nu este un concurs. Nu este o intrecere cu nimeni. Nimeni nu ține scorul.
Nu este vorba despre a castiga ceva.
Este vorba despre stradania de a reusi.
Si despre a nu renunta, a continua sa incerci.
Pentru ca daca fac asta, mai apoi castig.
Revin la grup. Functioneaza.

46
În timp ce consumam, nu au putut face fata emotiilor. Dacă era bucurie, am baut pentru a fi mai fericit. Dacă era suparare, am baut pentru a masca aceste sentimente. Acest tipar m-a adus intr-o stare de confuzie emotionala pana am ajuns sa nu mai fiu sigur care sunt  emotiile normale.
In recuperare am descoperit că emoțiile suprimate brusc ies la suprafata. A trebuit sa invat cum sa imi identific sentimentele. Ceea ce percep ca furie s-ar putea sa fie doar frustrare. Ceea ce percep ca depresie poate fi pur și simplu tristețe. In aceste momente ar fi bine sa iau legatura cu cineva de incredere. Sa merg la o intalnire si sa vorbesc despre ceea ce se întâmplă în viata mea. Asta ma poate ajuta să fac față sentimentelor mele în loc sa fug din fata lor.
Doar pentru azi: 
nu voi fugi de emotiile incomode care ar putea apărea. Voi folosi sprijinul prietenilor mei în recuperare să mă ajute să fac față emoțiilor mele.

47
Motto:
Dumnezeu lucreaza prin oameni.

O mare lecție pe care am învățat-o în AA este că este o nebunie pentru mine să încerc să fac totul singur. Uneori am nevoie de puțină inspirație, de exemplu, de îndrumare sau suport.
Uneori am nevoie de ajutor pentru a cere ajutorul.
Gândirea mea alcoolică confundă "neputincios" cu "neajutorat". Când vine vorba de a face față alcoolismului meu, sunt neputincios. Nu am putere. Dar nu sunt neajutorat. Nu sunt fără ajutor.
În întâlnirile AA, acest mecanism de izolare - această gândire alcoolică care în mod inconștient îmi întunecă spiritul și mă azvîrle in singuratate ca pe un om singur - îmi este adesea dezvăluită prin ascultarea celorlalți oameni vorbind și împărtășind.
Încă mai am nevoie de întâlniri, pentru că singur fac lucrurile sa fie mai dificile pentru mine, fără nici macar să-mi dau seama că fac asta.

48
"... marea problema a alcoolicului se afla mai degraba in mintea lui ..."
- Cartea Mare, Capitolul 2, Există o soluție, pg. 23
Alcoolismul netratat lucreaza în mod activ in a-mi diminua abilitatea de a-mi "observa" gândirea. Ascunde și denaturează secvența logică a gândurilor care mi-ar permite să conectez acțiunea cu consecințele.
"Ne lipseste cu desavarsire acel instinct care il opreste pe om de la a pune mâna pe o sobă incinsa".
- Cartea Mare, Capitolul 2, Există o soluție, pg. 24
Acest lucru poate fi auzit des la întâlnirile AA. Lucrul cu Pasii mi-a permis în cele din urmă să percep gândirea "alcoolică" din mintea mea așa cum este ea. Și odată ce am putut "vedea", am putut să fac ceva in legatura cu asta.
Este totuși o soluție care necesită o reaplicare consecventă. Continui să merg la întâlnirile AA și să urmez sugestiile AA, pentru că abilitatea mea de a recunoaste gândirea alcoolică slabeste, se estompeaza in timp, si am nevoie sa-mi reamintesc constant ce am de facut.
* gandire alcoolica = tipare de gandire distructive si disfunctionale
                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu