BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 18 noiembrie 2016

Membrii AA sugereaza, Programul AA cere! - Despre TREBUIE

Cuvant inainte: 
Nu trebuie sa facem programul, dar daca il facem, trebuie ...!

Dacă mergem la suficiente întâlniri, vom auzi că în AA "nu există trebuie, sunt doar sugestii". 
Dar programul este sugerat ca INTREG. Este ca atunci cand gatesti o plăcintă gustoasa. Mananc o placinta, imi place, cer reteta. Dacă folosesc ACELEASI ingrediente, in ACELEASI proporții, în ACEEASI secvența de copt, atunci și NUMAI ATUNCI voi obține pe deplin rezultatul dorit. 
AA spune că avem o cale de ieșire, care funcționează foarte bine pentru noi.
Ar putea fi si o altă cale de recuperare din alcoolism si cine o gaseste poate alege sa o urmeze.
Nu trebuie mers pe calea A.A. Programul spune "dacă vreti ceea ce avem noi și sunteti dispuși să mergeti pana in panzele albe pentru asta." Și dacă tot vreti ceea ce avem, Cartea mare spune foarte clar că programul are unele cerințe de indeplinit. Se spune: "Scopul principal al acestei carti este de a arata altor alcoolici cat mai exact cum ne-am recuperat", "Daca esti un alcoolic care vrea sa se recupereze, s-ar putea sa fi întrebat deja - Ce trebuie să fac? Acesta este scopul acestei cărți, de a răspunde in mod specific la astfel de întrebări si vom spune ce am făcut noi".
Cartea mare AA ne oferă instrucțiuni specifice pentru recuperarea din alcoolism, numite "Programul AA". De retinut, jumătățile de măsură nu ne aduc jumatate de rezultate! "Jumătățile de măsură nu ne folosesc la NIMIC" (iar fara nicio măsură cu atat mai putin!). Sugestia oferita este programul ÎNTREG, iar Programul AA include trebuie să ... și cerințe (dacă vrem rezultatul dorit in intregime).
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu