BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 31 iulie 2017

Pas cu pas - Cea mai plina de smerenie experienta

<< ... Aceşti oameni erau toţi abstinenţi şi erau mult mai fericiţi decât fusesem eu în ultimii cinci ani. La finalul celor două săptămâni învăţasem deja, că eram alcoolică şi eram doar o oarecare, iar cazul meu era unul obişnuit. Nu eram cu nimic specială. Mai învăţasem şi că dacă voi continua să beau, nu era deloc imposibil, era într-adevăr foarte probabil ca situaţia mea materială să se înrăutăţească, sănătatea mea va decădea şi mintea mea va deveni ameţită şi înceţoşată...toate acestea, dacă nu mi se întâmpla ceva şi mai rău înainte! Am învăţat însă şi că boala mea poate fi "arestată", dacă accept cei Doisprezece Paşi ai Alcoolici Anonimi ca mod de viaţă, şi mai bine de atât, voi fi fericită şi voi simţi dragoste în suflet, voi simţi frumuseţea lui Dumnezeu şi voi fi nerăbdătoare să mă pun la dispoziţia celorlalţi. Am învăţat că trebuie, nu numai să accept cei Doisprezece Paşi, dar trebuie să îi lucrez pe fiecare ca atare în ordinea scrisă, fiecare zi pe care am privilegiul să o întâmpin la timpul ei; şi, din acel moment, zilele mele sunt compuse din perioade de douăzeci şi patru de ore.
Simplicitatea sistemului era foarte atractivă pentru mine. Ce uşurare " să-mi las viaţa în mâinile unei Puteri Superioare", după viaţa, foarte complicată pe care o aveam! Acum că acele câteva zile s-au transformat în ani, soţul meu este iubit şi respectat, casa a devenit din nou casă şi unele din proiectele comunitare au evoluat datorită implicării mele. Cel mai bun lucru, însă...au survenit schimbări în mine şi, în fiecare zi, sufletul meu cântă în timp ce îndeplinesc voinţa Lui, nu a mea. Aceste lucruri nu s-au întâmplat peste noapte. A fost nevoie să lucrez sârguincios la cei Doisprezece Paşi şi să aplic principiile acestora, iar această treabă nu e nici pe departe terminată, dar primesc dividende din ce în ce mai mari.
Chiar dacă sunt nepoata unui preot, fiica unui preot, nepoata a patru clerici şi verişoara a trei clerici, Dumnezeu nu a fost niciodată real pentru mine şi, cu siguranţă, nu m-am gândit niciodată să îl implic în problemele mele. Ciudat că l-am găsit pe Dumnezeu la o întâlnire de alcoolici în recuperare, dar este cea mai plină de smerenie experienţă pe care am avut-o." >>


G.R.P.
Richmond, Indiana
Sursa- Step By Step
Real AAs, Real Recovery
Traducere: E.
Preluare de pe prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu