BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 26 aprilie 2017

Ultimul mesaj al lui Bill

Bill a fost unul dintre cei doi cofondatori ai A.A.
Dragii mei prieteni,
Recent, un Membru A.A. mi-a trimis un salut neobișnuit pe care aș vrea să-l impartasesc cu voi. Mi-a spus că era un salut vechi arab. Poate că nu avem grupuri arabe, dar încă pare o expresie potrivită a modului în care mă simt in legatura cu fiecare dintre voi. Spune: "Vă salut și vă mulțumesc pentru viața voastră".
Gândurile mele sunt foarte ocupate în aceste zile cu recunoștința față de Frăția noastră și pentru nenumăratele binecuvântări care ne-au fost dăruite de Harul lui Dumnezeu.
Dacă aș fi întrebat care dintre aceste binecuvântări am simțit că a fost cea mai responsabilă pentru creșterea noastră ca o Fratie și cea mai importantă pentru continuitatea noastră, aș zice "Concepul anonimatului".
Anonimitatea are două atribute esențiale pentru supraviețuirea noastră individuală și colectivă; spirituală și practică.
La nivel spiritual, anonimatul cere cea mai mare disciplină de care suntem capabili; la nivel practic, anonimatul a adus protecție pentru noul venit, respectul și sprijinul lumii din afara și securitatea fata de aceia dintre noi care ar folosi AA pentru scopuri bolnave și egoiste.
AA trebuie și va continua să se schimbe odata cu trecerea anilor. Nu putem, nici nu o vom face, să întoarcem timpul inapoi. Cu toate acestea, cred profund că principiul anonimatului trebuie să rămână garanția noastră primară și durabilă. Atâta timp cât ne acceptăm abstinenta în spiritul nostru tradițional de anonimitate, vom continua să primim Gratia lui Dumnezeu.
Așa incat, încă o dată, vă salut în acel spirit și din nou vă mulțumesc pentru viețile voastre.
Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți acum și pentru totdeauna.

* Citita de Lois la cina anuală dată de Asociația Intergrupului din New York în onoarea aniversării a 36 de ani de abstinenta ai lui Bill-10 octombrie 1970.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu