BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 26 noiembrie 2019

schimbarea perspectivei

De ce este atat de important sa imi schimb perceptia, perspectiva, modul de gandire?! 
Pentru ca nu pot gasi solutia la problemele pe care le am cu acelasi mod de gandire care le-a creat 
(parafrazazandu-l pe Albert Einstein)

Pentru a rezolva o problema, trebuie mai intai s-o inteleg. Ca s-o inteleg pe deplin, este bine sa privesc lucrurile din mai multe puncte de vedere, printre care si cel opus viziunii mele.
Este incredibil de cate ori am repetat aceeasi greseala de mai multe ori pentru ca nu am reusit sa vin cu o abordare noua. Perseverenta nu ma ajuta prea mult daca nu schimb si perspectiva in cazul unui esec. Solutiile unei probleme sunt multiple si la fiecare se ajunge pe o cale diferita, pornind de la moduri de gandire diferite.
Pe de alta parte, energia se canalizeaza spre lucrul caruia ii acord atentie, asupra caruia ma concentrez (”Where attention goes, energy flows”). Ma pot concentra cu adevarat asupra unei singure activitati. Si de aceea trebuie sa am grija de ceea ce este prioritar pentru mine.
Cand ma concentrez pe lucruri pozitive, ele se intampla. Am invatat ca ar fi bine sa nu mai astept sa mi se intample lucruri rele ca sa le acord atentie celor bune din viata mea. Sa ma concentrez pe ceea ce am, nu pe ceea ce imi lipseste.
Constientizarea (clarviziunea) are darul de a ajusta perspectiva pana la a intelege si accepta un mod de gandire opus. 
Atat de necesar pentru a realiza transformarea
Dintr-un bautor excesiv care neaga ca este alcoolic, intr-un alcoolic recuperat care nu mai doreste sa bea.

Schimbarea este un proces, nu un eveniment!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu