BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 7 ianuarie 2020

... sunt unele zile

Mama mea a suferit teribil de artrită reumatoidă - mai ales în ultima parte a vieții ei. A fost un pacient bun, vazand in medic un fel de putere superioara. În cazul în care medicul a spus "ia aceasta pilula", a luat acea pastila. Si-a luat medicamentele, indiferent de tratamentele recomandate. Astfel, a diminuat durerea bolii ei. Dar, din când în când, durerea revenea si o auzeam spunand: "Mi-am luat medicamentele azi, dar ... astăzi artrita mea mă doare." 

Cred că același lucru poate fi spus si de alcoolism. Imi fac treaba, merg la întâlniri, lucrez programul, citesc, practic rugaciunea si meditatia ... și astfel obtin rezultate. Dar unele zile ... unele zile sunt mai aspre decât altele. In acele zile ma gandesc la mama si-mi spun:

"Astăzi ... astăzi alcoolismul meu mă doare." 

Iau o pauza și în cele din urmă trece.


 Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu