BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


ABSTINENTA nu este totuna cu RECUPERAREA.

ABSTINENTA nu este totuna cu RECUPERAREA.
Este obligatorie, dar nu suficienta.
Pentru ca alcoolismul este o boala cronica, recuperarea trebuie sa fie permanenta. Daca ma opresc la doar a fi abstinent, doar sa nu beau, recuperarea inceteaza.
Este o boala cu patru laturi: fizica, mentala, emotionala si spirituala. De aceea si recuperarea trebuie sa fie fizica, mentala, emotionala si spirituala. Cand ma opresc din baut ma refac fizic si poate mi se reda o parte din sanatatea mentala. Dar daca nu merg mai departe sa lucrez cu mine insumi pe latura emotionala si pe cea spirituala sunt in pericol. Mintea mea intortocheata, adictiva, imi spune ca m-am facut bine, comportamentele mai vechi revin si de aici nu este decat un pas pana la a pierde si putinul pe care l-am dobandit.
Cand am intrat in abstinenta am primit un lucru extraordinar: CONSTIENTIZAREA. Este primul pas in procesul de recuperare pentru o sanatate fizica, mentala, emotionala si spirituala. Dar pana si constientizarea are componentele ei:
- sa devin constient de corp (latura fizica)
- sa devin constient de ganduri (latura mentala)
- sa devin constient de emotii (latura emotionala)
- sa devin constient de faptul ca sunt constient (latura spirituala).

In procesul de recuperare trecem de la constientizare la intelegere si apoi la acceptare si transformare pentru a ajunge la seninatate.
Constientizarea inseamna identificare, descoperire (identificarea cauzei).
Intelegerea inseamna iertare (eliminarea cauzei).
Acceptarea inseamna ca totul s-a intamplat exact asa cum trebuia sa se intample (invatarea lectiei).
Transformarea inseamna schimbarea perspectivei, gandului (impacarea cu sine). Pentru ca nu ce s-a intamplat este ceea ce ne tulbura, ci ceea ce gandim in legatura cu asta.
Daca nu apare seninatatea, impacarea cu sine, inseamna ca a mai ramas ceva nedescoperit, neidentificat care continua sa macine si este necesara reluarea ciclului.
Stefan

P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu