BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


DESPRE BUNAVOINTA

DESPRE BUNĂVOINȚĂ

... bunavointa este indispensabila 
(Big Book)

  Mintea alcoolică are ceva dificultăți în a înțelege ce înseamnă 'indispensabilă'.
Dar, dacă fundația abstinenței noastre are la bază bunăvoința totală sugerată, se poate oare fără ea?
 • Bunăvoința este fundamentul abstinenței:
 ... pentru că mulți dintre noi nu avem bunăvoința să admitem că nu mai putem bea ('inventam' noi moduri de a bea: schimbam mediul, schimbam tipul băuturii, schimbăm orice doar ca sa bem fără să ne facă rău);
... pentru că majoritatea dintre noi nu suntem dispuși (nu avem bunăvoința) să admitem ca suntem alcoolici, cu adevărat. Nimeni nu vrea să creadă că este diferit, fizic si mental, de ceilalți. 
În cele din urmă intrăm în abstinență când ne lăsăm viața și voința în grija unei Puteri superioare, așa cum o înțelegem, și suntem dispuși (avem bunăvoința) să facem ORICE este necesar.
 • Bunăvoința este fundamentul credinței în Dumnezeu:
   Nu încercăm să convingem pe nimeni că este o singură cale de a ajunge la credință. Însă, dacă ceea ce am învățat și am simțit și văzut reprezintă ceva pentru noi, aceasta înseamnă că noi toți, indiferent de rasă, crez sau culoare suntem copiii unui Creator cu care am putea sa creăm o relație in termeni simpli și ușor de înțeles, de îndată ce suntem dispuși, și suficient de onești, să ne străduim s-o facem.
   Am constatat că, de îndată ce am putut să lăsăm deoparte prejudecățile și ne-am exprimat bunăvoința de a crede într-o putere mai mare decât noi înșine, am început sa avem rezultate, chiar dacă a fost imposibil pentru oricare dintre noi să definim complet sau să înțelegem exact ce înseamnă Puterea Superioară.
   Putem alege orice concepție ne place, cu condiția ca aceasta să aibă un sens pentru noi. Principalul lucru este sa fim dispuși (să avem bunăvoința) să credem într-o putere mai mare decât noi înșine și că putem trăi pe baza unor principii spirituale.
 • Bunăvoința este fundamentul seninătății:
... tot ce am realizat este o chestiune de bunăvoință, răbdare si muncă. (Big Book)                                     ...bunăvoința, onestitatea si mintea deschisă sunt esențiale pentru recuperare. Dar acestea sunt indispensabile.(Big Book)

Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu