BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 30 iulie 2014

INTREBARI POTRIVITE

5 întrebări cu răspunsuri care schimbă vieți

Ce urmează să citești și să vezi vorbește de la sine.
În consecință, nu voi folosi multe cuvinte să explic.
Îți spun doar atât: vei citi 35 de cuvinte sub formă de întrebări și răspunsuri.
Cuvintele sunt puține. Răspunsurile par simple.
În realitate, dacă ne-am aminti în fiecare clipă aceste idei, părerea mea este că viața noastră ar fi mereu:
  • lipsită de îngrijorare și stres
  • plină de bucurie și recunoștința
  • bogată în spirit și luxoasă în mediul înconjurător
  • împlinită la nivel relațional
  • entuziasmant de plină de energie și vitalitate
  • frumoasă și simplă ca un poem haiku
Îmi doresc toate cele de mai sus pentru tine și mi le doresc și pentru mine.
Așa că… uite ce îți propun: Hai să ni le (re) amintim împreună.
Am așezat toate cele 35 de cuvinte într-un infografic pe care te invit să îl citești, iar dacă îți place, listează-l și pune-l pe perete și/sau ia-l cu tine în portofel:
5-intrebari-cu-raspunsuri-infografic
Concluziile pe care le-am pus în acest infografic și mai ales secvența în care le-am așezat sunt rezultatul mai multor ani de căutări interioare. Nu lăsa simplitatea lor să se confunde cu superficialitatea !
Uite aici câteva idei ajutătoare ca să interpretezi cât mai profund infograficul de mai sus:

Ce vezi ?

Fiecare lucru pe care îl vezi în jurul tău poate fi privit în multe alte feluri. Dacă nu te blochezi în ideea că ai dreptate și ceilalți se înșeală, deschizi calea spre a-i asculta. Când îi asculți, asta îți va îmbogăți perspectiva și astfel vei fi mai aproape de adevăr!
Ce auzi ?
Totuși… ceea ce auzi sunt opinii, nu fapte !  Asta înseamnă că deși e bine să asculți, nu e bine să iei de bun orice lucru ți se spune.

Ce simți ?

Ia în calcul toate opiniile care ți se oferă, dar decide în funcție de ceea ce simți tu că este mai potrivit pentru tine.
Când ai luat astfel decizii, asumă-ți-le !  S-ar putea să constați mai târziu că respectivele decizii nu au fost bune, tocmai pentru că au fost luate sub imperiul emoțiilor. Fii conștient de ele, pentru că pe baza lor se formează convingerile.
Ce gândești ?
Nu crede tot ce gândești !  Mare parte din gândurile tale sunt generalizări ale deciziilor repetate din trecut, decizii pe care le-ai luat sub imperiul emoțiilor. În consecință, ele sunt doar atât…convingeri !  Când vorbești despre ele cu cei din jur nu le exprima ca adevăruri absolute ci ca idei în care crezi (pentru că asta și sunt!)

Ce devii ?

Conștient că ai multe idei în care crezi, observă că oamenii din jur sunt inspirați mai mult de ceea ce ești decât de ceea ce declari. În consecință, lasă faptele să te exprime mai mult decât vorbele !
Asigură-te că faptele tale sunt dovezi vii a ceea ce ai devenit și nu repetiții inconștiente a ceea ce ai fost cândva.
În acel moment, ai înțeles că ai devenit cu adevărat o persoană inspirațională !
Inspiraţie !
andy szekely

Sursa: http://www.andyszekely.ro/5-intrebari-cu-raspunsuri-care-schimba-vieti/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu