BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 22 noiembrie 2019

Pasul 11 - O practica spirituala


Pasul 11. 
Am cautat, prin rugaciune si meditatie, 
sa ne intarim contactul constient cu Dumnezeu asa cum si-L inchipuie fiecare dintre noi, 
cerandu-i doar sa ne arate voia Lui in ce ne priveste si sa ne dea puterea s-o implinim.


Pasul 11 - O practica spirituala

Scopul
Pasul 11 ajută la crearea unei baze solide pentru o viață liniștită și împlinită și pentru a dezvolta un mod mai pozitiv de gândire, care va servi mai bine pentru mersul înainte. O practică spirituală de zi cu zi poate contribui la promovarea echilibrului emoțional și la stabilitate.

Impartasire - o perspectiva asupra Pasului 11

Am realizat că relația cu Puterea mea superioara a crescut puternic lucrand pașii anteriori. M-am simțit mai treaz. Conştient. Viața a avut mai mult sens pentru mine și am putut vedea imaginea de ansamblu.
Așa că atunci când a venit Pasul 11, nu a fost dificil pentru mine să-mi îmbunătățesc contactul conștient cu Puterea mea superioara prin meditație și rugăciune.

Asta, in timp ce în dependența activă viața mea de rugăciune a devenit practic zero. Doar ocazional spuneam „Doamne, te rog ajută-mă,“ fara sa urmaresc vreun tip de cale spirituală. Dar când în cele din urmă am cedat si am cerut ajutor, am început o căutare spirituală interioară pentru adevăr, pace, iubire și bucurie. Cumva am știut că as putea experimenta aceste lucruri, dacă merg în mod conștient pe o cale spirituală.

Călătoriile spirituale diferă

Ceea ce funcționează pentru mine spiritual nu neaparat lucreaza pentru alții și asta e bine. Pentru mine nu există corect sau greșit; este vorba despre experienta.
Am dezvoltat o practica spirituala de zi cu zi care a functionat pentru mine. La pasul 11 am avut ocazia de a aprofunda contactul meu conștient prin meditație și rugăciune. Am vrut să pun credința mea în ceva mai mare decât mine. Am vrut să crească relația mea cu Puterea mea superioara și cu mine insumi. M-am simțit singur destul de mult în viața mea. O putere mai mare a însemnat că nu mai trebuie niciodată să ma simt din nou singur.
Am adoptat o practică de meditație pentru a obține un anumit control asupra gândirii asupra vieții mele și pentru a călătorii adânc în interiorul meu. Am început să vorbesc cu puterea mea superioara și sa ies în natură pentru a experimenta o pace mare și bucurie. Am citit cărți și am ascultat cd-uri audio care au încurajat călătoria mea spirituală. Toate aceste lucruri mă ajuta să rămân centrat și mă conduc pe o cale care nu numai că îmbunătățește experiența mea de viață, dar si experiența altora, de asemenea.
Am credinta ferma ca deficientele mele emoționale din cauza dependenței au fost cu adevărat doar platforma pentru trezirea mea spirituala. Perspectiva mea asupra vieții s-a schimbat și continuă să se schimbe. Nu mai transpir pentru lucrurile mici de mult. Mă uit la imaginea de ansamblu și scopul meu în viață este mai mare.
Indiferent dacă crezi într-o putere mai mare sau nu, putem fi cu totii de acord că Iubirea este cea mai mare putere care poate exista. La Pasul 11 chiar și un ateu ar putea intra în contact mai bun cu Iubirea, sa o îmbrățișe și sa o lase sa se impregneze în oameni.
La urma urmei, simt ca asta e adevărat ceea ce ne dorim cu toții cu adevărat adânc în interiorul nostru: Iubirea necondiționată pentru alții și pentru noi înșine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu