BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 8 noiembrie 2015

Puterea Programului - Impartasiri ale unui prieten


Am fost aseara la prima sedinta AA in Bristol,intr o catedrala din secolul 12. Am fost super bine primit, schimb de numere de telefon...... A fost o sedinta de pasi,se vorbea despre pasul 7. Cel care a facut main share povestea ca dupa multi ani de heroina trecuse la alcool, care ce l a distrus definitiv. Spunea ca il evitau inclusiv prietenii cu care obisnuia sa se injecteze pt ca facea mult mai urat atunci cand era beat. Era arestat frecvent din cauza violentei. Traia ceva ce nu intelegea: cand se trezea ii era atat de rau de nu se putea misca si dupa ce bea ceva era din nou regele universului. Din cauza unei infectii netratate isi pierduse un picior. Acum avea 8 ani de abstinenta. Mi a placut ce a zis despre pasul 7, un lucru pe care si eu il traiesc: pasul 7 trebuie facut cat mai des, chiar zilnic, pentru ca defectele sunt ca buruienile: cresc inapoi foarte repede.
Urmeaza a doua sedinta azi la 10.30.


Puterea Programului

Am fost aseara la o sedinta unde in majoritate erau fosti consumatori de categorie grea. Nu ma refer la cantitatea de alcool ci la acei alcoolici , care la un moment dat in viata lor au renuntat la orice altceva in favoarea bautului. Din povestile lor, punctele comune erau faptul ca beau pana lesinau (probabil ceva aproape de coma) , traiau pe strada, iar numeroasele arestari datorita violentei , erau doar perioade in care dormeau in paturi si mancau mancare calda. Oameni atat de afectati de consum incat si dupa ani de abstinenta , atunci cand faci cunostinta, mainile le tremura atat de tare incat tremuri si tu dupa ei.
Sedinta s a tinut intr o cladire Salvation Army, unde sunt cazati temporar oameni cu diferite probleme, inclusiv consumatori activi. Usile de la intrare sunt incuiate, si degradarea fizica a oamenilor si cladirii atat de mari incat am simtit instinctiv o dorinta de a fugi panicat ca nu as putea sa mai ies de acolo.
Povestile asemanatoare....alcool, puscarii, cladiri parasite....vina altora pt tot ce se intampla, ego la fel de mare, haine rupte , baie doar cand ploua....
Genul asta de existenta in care nu exista nimic frumos, nimic normal din ceea ce e considerat normal de societate,iti devoreaza sufletul pana nu mai ramane absolut nimic uman.....Ii transforma pe unii in criminali fara scrupule, pe altii in pedofili sau altceva iar pe altii in sclavii fara personalitate ai alcoolului.
Si totusi aici apare ceva incredibil(povestesc toti....). In momentul in care nu mai au nimic, pantalonii se mai tin in cateva cusaturi, si toata averea e un carucior cu care strang peturi pt a si lua alcool, apare in diferite circumstante Programul in 12 pasi. Nu cred ca exista dovezi mai bune ale faptului ca programul functioneaza decat acesti oameni. Ii vezi complet transformati, emanand o energie pozitiva, le vezi ochii , si intelegi miracolul. Oameni a caror valoare pt oricine altcineva este nula, al caror corp degradat , fara maini, picioare sau ochi este parca tinut laolalta doar de bunatatea pe care o emana iti spun ca programul in 12 pasi functioneaza.
Am avut de multe ori indoiala ca as fi alcoolic, desi era evident. Apoi m am gandit ca desi sunt alcoolic, nu am atins fundul sacului, ca ar mai fi posibil sa mai beau pt ca nu am ajuns ca altii (desi in realitate eram mult mai rau). Acum imi dau seama ca sacul meu are multe "funduri" si oricand pot sa l descos pe cel care l am atins si sa ma duc mai jos.
Cand s a terminat sedinta, eram atat de impresionat incat imi venea sa ma duc sa I iau pe toti in brate si sa stau asa o vreme. Imi venea sa ies afara si sa ma pun in genunchi chiar si in cea mai mare balta, sa-I multumesc lui Dumnezeu si sa I spun cat sunt de recunoscator....
N am facut nici una nici alta, ceva m a retinut....poate Ego-ul, nu stiu....dar sper intr o zi sa am puterea sa o fac....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu