BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 9 septembrie 2017

REAMINTIRE #13

MOTTO:

DOAR PENTRU AZI:

5. ... Nu voi arăta nimănui că sufăr, chiar dacă cineva mă va răni – azi nu voi arăta aceasta.Ranile Sufletului


Cinci rani majore: refuzul, abandonul, umilirea, tradarea si nedreptatea. 
Sunt traite la grade diferite. 
Sunt din trecut si sunt mereu prezente pentru ca nu au fost acceptate.
Rana apare cand incepe non-acceptarea. 
Daca nu ne ocupam de tratarea acestei rani, ea devine din ce in ce mai grava si, la cea mai mica atingere, va face din ce in ce mai mult rau. 
Suntem responsabili sa ne ocupam personal de vindecarea ranilor noastre sufletesti pentru a ne creea o mai buna calitate a vietii.
Tot ceea ce pare dezagreabil, dificil, stresant poate reliefa una dintre ranile sufletului. Asta include tot ceea ce va apare in plan mental (anxietate, frica), emotional (culpabilitate, emotii, furii) si fizic (disconfort, boli, accidente).
De indata ce o rana este activata si nu o acceptam, reactionam automat.  Aceasta reactie depinde de gravitatea ranii. Cu cat doare mai tare, cu atat reactia este mai puternica si rapida. Pentru ranile inimii, aceasta reactie inseamna ''a purta o masca''. De ce? Pentru ca, atunci cand ne simtim raniti si nu ne asumam responsabilitatea, ii acuzam pe altii de ranile noastre si nu mai suntem noi insine. 


A ne asuma responsabilitatea, inseamna sa simtim pur si simplu rana si sa recunoastem ca nu altcineva ne raneste, ci ca suferinta vine din faptul ca noi inca nu ne-am ocupat de vindecarea ranii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu