BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 1 octombrie 2017

Admitem ca alcoolismul este o boala

"Nu suntem oameni răi care incearca sa fie mai buni, suntem oamenii bolnavi care se straduiesc sa se faca bine". 

Uneori, doar amintindu-ne că suferim de o boală care ne pune în pericol viața este suficient pentru a ne ajuta să fim mai plini de compasiune cu starea noastră și să fim răbdători cu noi insine în perioada de inceput a recuperarii. Așa cum ne-am purta cu o persoană bolnavă, ar trebui să nu ne mustram dacă suntem obosiți tot timpul, sau dacă nu avem energia de a face tot ceea ce credem că ar trebui să facem. Având așteptări mari de la noi înșine de a ne recupera peste noapte, de a ne insanatosi imediat este încă un alt mod in care boala noastră vrea să ne saboteze. De fapt, ar trebui să fim mândri că am facut un astfel de pas important și ca facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne recupera din la boala alcoolismului pe baza unui program zilnic - Programul de 24 de ore!

Ne amintim că recuperarea este procesul de a deveni oameni sănătoși și întregi. Este un proces care se întâmplă în timp, lucrand Programul in 12 pași. 
Acceptarea faptului că avem o boală este primul și cel mai important lucru pe care ar trebui să facem la inceputul recuperarii noastre. Avem de ales: putem recunoaste boala, asa cum este ea, și sa ne folosim de sprijinul Comunitatii sau putem fi sfidatori și furiosi și sa cadem prada autocompătimirii, în cele din urmă probabil vom consuma din nou. Ce este o real pentru mulți dintre noi este că recuperarea și un noul mod de viață sunt posibile și totul începe cu acceptarea bolii noastre asa cum este.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu