BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 21 octombrie 2017

Pasul 1 - Azi: Admiterea / Recunoasterea neputintei

Pasul 1 - Admiterea / Recunoasterea neputintei

1 - in fata alcoolului - nu mai putem controla consumul de alcool
2 - in fata problemelor vietii - nu mai suntem capabili sa ne gestionam viata.
ACCEPTAREA ESTE PRIMUL PAS CATRE RECUPERARE.
Scopul acestui pas
Pasul 1 este despre renunțare si predare. Recunoastem ca avem o problemă și incepem să cautam ajutor. Nu este ușor, dar a admite neputinta permite ruperea ciclului adictiei in care am fost blocati. Admiterea faptului ca nu se poate controla consumul de alcool este un prim pas necesar pe calea recuperarii.
A SE PREDA = A se recunoaște învins.
Cum facem acest pas?
  • Acceptam faptul că ceva este greșit în viața noastra și că nu mai suntem in control. Recunoastem înfrângerea completă înainte de a construi o viață nouă. 
  • Imbratisam adevărul și dorim să facem o schimbare onesta. Devenim onesti cu noi insine.
  • Întelegem că recuperarea nu se poate face de unul singur și recunoastem că avem nevoie de ajutor.
Câteva sugestii pentru completarea Pasul 1.
  • Ne abținem de la alcool. Abstinenta este singura cale de recuperare. 
  • Abandonam mândria și cautam umilința. Odată ce ne recunoaștem problemele și greșelile, vom găsi modestia și smerenia. Nu putem îmbrățișa admiterea lipsei de putere dacă suntem încă prizonierii mândriei noastre.
Mituri despre acest pas
  • Neputinta înseamnă că ești slab. Admițând lipsa de putere este un pas crucial pe calea spre libertate și putere. Este nevoie de onestitate și curaj in a accepta ca alcoolul a preluat controlul vietii tale.
  • Trebuie sa ajungi la fundul sacului înainte de a fi pregatit sa primesti ajutor. Nu este nevoie de un eveniment de viață major care sa-ti deschida ochii ca esti intr-o dependenta. Uneori este nevoie doar sa realizezi că alcoolul iti cauzează o durere mai mare decât durerea provocata de renuntarea la el.

Împartasire:

<<Pasul 1 este fundatia pentru ceilalti pasi. Este pasul prin care revin la realitate. Pasul 1 este cel la care revin de fiecare data cand ma simt nesigur. Agitat. Furios. Blocat. Singur. Ma ajuta sa scap de mentalitatea de victima, sa fac un pas inapoi si sa imi asum responsabilitatea pentru viata mea si pentru emotiile mele.
Acest pas imi reaminteste cat de mizerabila era viata mea cand eram in consum. Cand lucrurile par iesite de sub control acest pas imi reaminteste ca "Sunt neputincios in fata alcoolului si ca am nevoie de ajutor".
Si ma predau. Este pasul predarii mele. Al onestitatii mele. Este pasul care imi sopteste mereu si mereu: "Ai uitat durerea coplesitoare in care te balaceai in alcoolismul tau activ?!".
Este pasul de fundație pe care cultiv recuperarea mea continuă, seninătatea și bucuria. Primul pas poate a fost cel mai dur, dar sunt atât de recunoscător ca l-am facut! >>.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu