BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 23 octombrie 2017

Pasul 1 - Azi: Mandria

Despre mândrie:
"Mândria este un păcat foarte greșit înțeles. Cei mai mulți dintre noi cred despre mândrie ca este egocentrism, vanitate, lăudăroșenie, aroganță sau trufie.Toate acestea sunt elemente ale păcatului, dar miezul, încă lipsește. Caracteristica centrală a mândriei este vrăjmăși- dușmănia față de Dumnezeu și față de semenii noștri. Dușmănie înseamnă "ură, ostilitate, stare de opoziție. " Mândria are o natura de competitie. Este groapa creata intre noi si Dumnezeu. Si a directiona mândria catre Dumnezeu este în spiritul "voința mea și nu a Ta sa se faca"Voința noastră în competiție cu voia lui Dumnezeu permite dorințelor, poftelor și patimilor sa se dezlănțuie.
Cei mândri nu pot accepta autoritatea lui Dumnezeu."
Pe măsură ce devenim dispuși să ne abținem și să recunoastem problemele cu care ne confruntam, mândria va fi treptat înlocuită cu smerenia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu