BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 11 iunie 2018

Wisdom of the Rooms


"Fă lucrurile care îţi fac bine, nu lucrurile care îţi plac."

<< Eram într-o Întâlnire, acum câteva zile când un nou venit a primit o monedă de şapte zile de abstinenţă. Înainte de a se aşeza a mărturisit că avusese doisprezece ani abstinenţi, până a căzut. A recunoscut că a avut nevoie de cinci ani ca să poată face iar şapte zile, iar în decursul acestor cinci ani a trecut prin iad. Şi-a pierdut iarăşi casa, familia şi cariera, şi, aproape că şi-a pierdut şi viaţa. A spus că ştia despre Grupuri, despre Program, despre boală, dar nu a reuşit să îşi găsească dorinţa de a deveni iar abstinent.
După Întâlnire, l-am întrebat ce se întâmplase şi mi-a spus o poveste pe care o ştiam prea bine. După doisprezece ani de abstinenţă, viaţa era frumoasă. Avea o casă mare şi avea tot ce-şi putea dori. Era în vârful carierei sale, şi, încetul cu încetul, capcana succesului l-a acaparat. Dintr-o dată, golful cu prietenii a luat locul Întâlnirilor de duminică, şi, după o vreme, a încetat să-şi mai sune sponsorul, iar venitul la Grup s-a redus la o dată sau de două ori pe lună - până când nu a mai venit deloc.
Când am plecat acasă, eram incredibil de speriat. Viaţa mea decurgea, de asemenea, foarte bine şi se întâmpla uneori ca şi eu să stau acasă, să mă uit la un film la televizorul meu imens LCD, în loc să mă duc la Grup duminica. Nu ţineam minte când era ultima oară când vorbisem cu sponsorul meu, şi, nici nu eram sigur dacă mai am unul. Atunci am auzit citatul de azi: "Fă lucrurile care îţi fac bine, nu lucrurile care îţi plac." Am jurat atunci să mă reimplic şi să fiu mult mai conştiincios în ceea ce priveşte recuperarea mea. La urma urmei, mi-am amintit, nu trebuie să cazi ca să o iei de la capăt...>>

Sursa- Wisdom of the Rooms- Quote of the Week


Un comentariu: