BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 10 martie 2019

capitolul 5 - cum functioneaza (patru aliniate)

      PREGĂTIREA!
Aliniatul 1:
     Rareori am vazut pe cineva care sa nu reuseasca urmand cu minuțiozitate metoda noastra. Nu reusesc aceia care nu pot sau nu vor sa se abandoneze total acestui program simplu; prin natura lor, acestia sint incapabili de a fi onești cu ei înșiși. Din pacate, mai exista si asemenea nefericiti. Nu este vina lor, se pare ca asa s-au nascut. Sint incapabili sa deprinda si sa dezvolte un mod de viata care cere o onestitate riguroasa. Sansele lor sint mai mici de 50%. Mai exista, de asemenea, aceia care sufera de grave dereglari emotionale si mentale, dar dintre acestia multi isi revin, daca sint capabili sa fie onesti cu sine.
(ONESTITATE ! )

Aliniatul 2:
     Povestile noastre in general arata cum am fost, ce s-a intimplat si cum sintem acum. Daca ai decis ca vrei ceea ce avem noi si esti dispus sa faci orice pentru aceasta – atunci inseamna ca esti pregatit sa faci anumiti pasi.
(BUNĂVOINȚĂ ! )

Aliniatul 3:
            Noi ne-am impotrivit la unii dintre acestia. Am crezut ca vom gasi o cale mai usoara, mai blândă. Dar n-am gasit. Va rugam cu toata seriozitatea sa fiti fara teamă si minutiosi de la bun inceput. Unii dintre noi am incercat sa pastram vechile conceptii si rezultatul a fost nul pâna cind nu ne-am abandonat pe de-a-ntregul.
(FĂRĂ TEAMĂ ȘI AMĂNUNȚIT ! )

Aliniatul 4:
            Sa nu uitam ca avem de-a face cu alcoolul – viclean, amagitor, puternic! Fara ajutor e prea greu pentru noi. Dar exista Cineva mai puternic decit orice – Acela este Dumnezeu. Poti sa-L gasesti acum!
(MINTE DESCHISĂ ! 
       
PROGRAMUL!
IATĂ PAȘII pe care i-am facut si care sunt sugerați ca program de recuperare: ...

Un comentariu: