BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 4 decembrie 2019

Neputincios, dar nu neajutorat!

Cele întâmplate în timpul bolii şi la inceputul recuperarii fac să iasă în evidenţă trei lucruri importante:
- că eram alcoolici şi nu mai eram stăpâni pe viaţa noastră;
- că, probabil, nici o putere omenească nu ne-ar fi putut despovăra de alcoolism;
- că Dumnezeu ar putea - şi ar face-o - dacă L-am căuta.

PASUL 1 (Am admis ca eram neputinciosi in fata alcoolului, ca nu mai eram stapani pe viata noastra) este despre PROBLEMA. Despre recunoasterea neputintei. Despre ACCEPTAREAdmiti ca ai o problema si ca nu esti tu cel care o poti rezolva.

Pasul 2 (Am ajuns la credinta ca o Putere superioara noua insine ne-ar putea reda sanatatea mintala) este despre SOLUTIE. Despre CREDINTA. Incepi sa crezi ca exista o solutie si devii dispus sa fii ajutat.

Pasul 3 (Am hotarat sa ne lasam vointa in grija unui Dumnezeu asa cum si-L inchipuie fiecare dintre noi.este despre a cere AJUTOR. Despre PREDARE.


1-2-3 : 

Accepti PROBLEMA.
Crezi ca exista o SOLUTIE.
Te predai si ceri AJUTOR

Iti lasi PROBLEMA in grija celui care are SOLUTIA si care iti ofera AJUTORUL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu