BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


12 Concepte pentru Serviciul mondialConceptul I. Responsabilitatea finală și autoritatea supremă pentru serviciile mondiale ale AA ar trebui să-și aibă locul întotdeauna în conștiința colectivă a întregii noastre comuniuni.
Conceptul II. Atunci când, în 1955, grupurile AA au confirmat carta permanentă a Conferinței lor a Serviciilor Generale, au delegat astfel Conferința ca autoritate completă pentru menținerea activă a serviciilor noastre mondiale și au făcut astfel Conferința - excepție pentru orice schimbare la cele Douăsprezece Tradiții sau la articolul 12 din Carta Conferinței - vocea reală și conștiința efectivă a întregii noastre Societăți.
Conceptul III. Ca mijloc tradițional de a crea și de a menține o relație de lucru clar definită între cele două grupuri, Conferință, Comitetul Serviciilor Generale a AA și corporațiile sale cu mai multe servicii, personal, comitete și directori și acelea de asigurare a conducerii efective a acestora, se sugerează aici că înzestrăm fiecare dintre aceste elemente ale serviciului mondial cu un "Drept de decizie" tradițional.
Conceptul IV. Prin structura Conferinței noastre, noi ar trebui să menținem la toate nivelurile responsabile un "Drept de Participare" tradițional, având grijă ca fiecărei clasificări sau grup de funcționari ai lumii noastre să i se permită o reprezentare de vot în proporție rezonabilă cu responsabilitatea pe care fiecare trebuie să o îndeplinească.
Conceptul V. Prin structura lumii noastre de servicii, ar trebui să prevaleze un "Drept la recurs" tradițional, astfel asigurându-ne că opinia minoritară va fi auzită și că petițiile pentru repararea nedreptăților personale vor fi luate în considerare cu atenție.
Conceptul VI. În numele AA ca un întreg, Conferința noastră a Serviciilor Generale are responsabilitatea principală de a menține serviciile lumii noastre și are, în mod tradițional, decizia finală în legătură cu problemele mari de politică generală și de finanțe. Dar, de asemenea, Conferința recunoaște că inițiativa conducătorului și responsabilitatea activă în cele mai multe dintre aceste aspecte ar trebui să fie exercitate în primul rând de către membri Administratori ai Conferinței atunci când aceștia acționează între ei precum Comitetul Serviciilor Generale al Alcoolicilor Anonimi.
Conceptul VII. Conferința recunoaște că atât Carta cât și Statutul Comitetului Serviciilor Generale sunt instrumente juridice: faptul că Administratorii sunt pe deplin împuterniciți să gestioneze și să desfășoare toate afacerile serviciului mondial ale Alcoolicilor Anonimi. Se înțelege în continuare că, în sine, Carta Conferinței nu este un document juridic: se bazează în schimb pe forța tradiției și a puterii visteriei AA pentru eficacitatea sa finală.
Conceptul VIII. Administratorii Comitetului Serviciilor Generale acționează cu două calități principale: (a) În ceea ce privește problemele mai mari de politici și finanțe globale, ei sunt principalii plasatori și administratori. Ei și comitetele lor primare gestionează în mod direct aceste lucruri. (b) Dar, cu privire la serviciile noastre încorporate separat și active în mod constant, relația administratorilor este, în principal, cea de proprietate completă a stocului și cea de supraveghere în custodie pe care își exercită capacitatea lor de a alege toți directorii acestor entități.
Conceptul IX. Liderii buni de servicii, împreună cu metodele auditive și adecvate la alegerea lor, sunt, la toate nivelurile indispensabili pentru funcționarea și siguranța noastră viitoare. Conducerea serviciului mondial primar mondial, odată exercitată de către fondatorii AA, trebuie să fie în mod necesar asumată de Administorii Comitetului  Serviciilor Generale al Alcoolicilor Anonimi.
Conceptul de responsabilitate X. Responsabilitatea fiecărui serviciu ar trebui să fie compensată de către o autoritate de serviciu egală - domeniul de aplicare al autorității respective să fie întotdeauna bine definit fie prin tradiție, prin rezoluție, prin descrierea locului de muncă sau de cartele și statutele corespunzătoare.
Conceptul XI. În timp ce administratorii dețin responsabilitatea finală pentru administrarea serviciului mondial AA, ei ar trebui să aibă întotdeauna asistență din partea celor mai bune comisii permanente, directori de servicii corporative, manageri, personal și consultanți. De aceea, componența acestor comisii și comitetele de servicii care le stau la bază, calificările personale ale membrilor acestora, modul de aducere a lor în circulație, sistemele de rotație ale acestora, modul în care acestea sunt legate unele de altele, drepturile speciale și obligațiile directorilor noștri, personalul și consultanții, împreună cu o bază adecvată pentru compensarea financiară a acestor lucrători speciali, vor fi întotdeauna aspecte de grijă și preocupare serioasă.
Conceptul XII. Garanții generale ale Conferinței: în toate procedurile, Conferința Serviciilor Generale va respecta spiritul Tradiției AA, având mare grijă ca niciodată conferința să nu devină scaun de avere sau putere periculos; că fondurile suficiente de funcționare, plus o rezervă amplă, sunt principiul ei financiar prudent;niciunul dintre membrii Conferinței nu va fi vreodată plasat într-o poziție de autoritate necalificat peste oricare dintre ceilalți; că la toate deciziile importante se va ajunge prin vot și, ori de câte ori este posibil, în unanimitate substanțială; nicio acțiune a Conferinței nu va fi vreodată represivă în mod personal sau o incitare la controverse publice; că, deși Conferința poate acționa în serviciul Alcoolicilor Anonimi, acesta nu va efectua niciodată niciun act al guvernului și că, la fel ca Societatea Alcoolicilor Anonimi pe care o servește, Conferința în sine va rămâne întotdeauna democratică în gândire și acțiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu