BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


SIMPTOMELE RECADERII
EPUIZAREA. Îţi permiţi să te oboseşti prea tare sau chiar să te îmbolnăveşti. Unii alcoolici au tendinţa de a munci în mod exagerat – poate se grăbesc să recâştige timpul pierdut. Sănătatea şi odihna sunt importante. Dacă te simţi bine, eşti capabil de a gândi pozitiv. Dacă te simţi rău, şi gândurile tale sunt predispuse spre înrăutăţire. Dacă te simţi prea rău, poate începi să gândeşti că un pahar nu te-ar face să te simţi mai rău.
NECINSTEA. Începe cu minciunile mici şi fără rost cu colegii, prietenii şi familia. Apoi urmează minciunile mari, cu care te minţi pe tine însuţi. Aceste minciuni te ajută să te justifici când nu faci ceea ce ai de făcut sau când faci ceea ce nu trebuie.
NERĂBDAREA. Lucrurile nu se întâmplă destul de repede. Sau alţii nu îşi fac treaba sau nu fac ceea ce vrei tu.
DISCUŢII INUTILE. Tu discuţi punctele tale de vedere mici şi neimportante, numai din dorinţa de a avea dreptate. Toată lumea trebuie să fie de acord cu tine.
DEPRIMAREA. Începi să ai perioade de deprimare sau chiar de deznădejde, fără motive identificabile, dar nu vrei să vorbeşti despre aceste perioade cu nimeni.
DEZAMĂGIREA. Deseori eşti dezamăgit pentru că lucrurile nu merg cum vrei tu, indiferent de eforturile pe care le depui.
MILA DE TINE ÎNSUţI. Începi să te întrebi: “De ce mi se întâmplă  mie aceste lucruri?”, “De ce sunt eu alcoolic?”, “De ce nimeni nu apreciază ceea ce fac?”.
PREA ÎNCREZĂTOR ÎN FORŢELE PROPRII.  Crezi că problema e rezolvată – nu îţi mai e frică de alcoolism. Intri de bună voie în situaţii şi locuri unde se bea, pentru a-ţi demonstra ţie însuţi şi altora că pentru tine băutura nu mai constituie o problemă. Dacă faci aşa ceva prea des, vei slăbi mijloacele tale de apărare.
AUTOMULŢUMIREA. “Departe de mine gândul de a bea!” Dar departe de tine gândul de a NU MAI BEA. Lucrurile merg bine. Slăbeşti disciplina necesară pentru a-ţi menţine o abstinenţă sănătoasă. Puţină frică este întotdeauna bună. Multe recăderi se întâmplă când lucrurile merg bine.
AŞTEPTÂND PREA MULT DE LA ALŢII. “M-am schimbat, de ce nu s-au schimbat şi alţii?”. Dacă ei se schimbă e un plus – dar tu eşti încă răspunzător pentru tine însuţi, chiar dacă ei nu se schimbă. Nu poţi aştepta ca alţii să-şi schimbe modul lor de viaţă numai pentru că tu l-ai schimbat pe-al tău.
NEGLIJÂND PROGRAMUL AA. Din automulţumire sau din plictiseală începi să neglijezi rugăciunea, meditaţia şi inventarul zilnic (Pasul 10). Nu mai participi în mod regulat la întâlnirile AA. Nu îţi poţi permite luxul de a fi plictisit de AA. Preţul unei recăderi este întotdeauna prea mare.
ABUZUL DE MEDICAMENTE. Poate că simţi nevoia de a uşura starea de încordare care creşte zi de zi şi începi să foloseşti medicamente, cum ar fi pilulele împotriva depresiilor sau somniferele. În acest fel au început recăderile multora.
A VREA PREA MULT. Nu-ţi propune ţeluri pe care nu le poţi împlini printr-un efort normal. Aşteptările tale să nu fie prea mari. Multe lucruri pe care le vrei, le vei realiza, dar nu atât de repede precum vrei tu.

FERICIREA NU CONSTĂ ÎN A AVEA CEEA CE VREI CI ÎN A VREA CEEA CE AI.

A UITA DE RECUNOŞTINŢĂ. Concentrându-te numai la problemele care sunt încă nerezolvate, poţi să vezi viaţa numai în negru. Nimeni nu vrea ca tu să vezi viaţa numai în roz, dar este bine să-ţi aminteşti de unde ai început şi să-ţi dai seama de progresul pe care l-ai realizat.
MIE AŞA CEVA NU MI SE VA ÎNTÂMPLA. Un gând foarte periculos. Aproape orice poate să ţi se întâmple, iar dacă devii neglijent, ai o şansă şi mai mare să ţi se întâmple. Nu uita că ai o boală progresivă şi dacă ai o recădere, te vei afla într-o stare mult mai gravă.
ATOTPUTERNICIA. Această atitudine decurge dintr-o combinaţie a mai multor lucruri descrise până acum. Crezi că deţii, pentru tine şi pentru alţii, toate soluţiile. Nimeni nu poate să-ţi spună nimic. Ignori sugestiile sau sfaturile altora.

DACĂ NU ARE LOC O SCHIMBARE DRASTICĂ, RECĂDEREA ESTE IMINENTĂ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu