BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 5 februarie 2016

Simbolul "Cercul si Triunghiul"

Simbolul "Cercul și Triunghiul" a fost mult timp legat de Comunitatea A.A. Acesta a fost adoptat ca Simbolul oficial AA la Convenția Internațională din St. Louis, în 1955, și din acel moment a fost utilizat pe scară largă în Comunitate. Pentru Comunitate, cele trei laturi ale triunghiului reprezinta cele Trei moșteniri de Recuperare, Unitate și Servicii, iar cercul simbolizeaza lumea A.A. În discursul lui Bill W. din 1955 publicat in Alcoolicii Anonimi ajung la maturitate, este descrisa adoptarea simbolului: 

"Deasupra noastră plutește un banner pe care este înscris noul simbol pentru A. A., un cerc care înconjoara un triunghi. Cercul reprezintă întreaga lume a A.A., și triunghiul reprezintă cele trei mosteniri AA de recuperare, unitate și servicii. În noua noasta lume minunată ne-am găsit libertatea fata de obsesia noastră fatala. Astfel incat am ales acest simbol special si nu intamplator. Preoții și clarvăzătorii din antichitate considera cercul care închide triunghiul ca un mijloc de a tăia elanul spiritelor rele, iar cercul și triunghiul AA de Recuperare, Unitate, și Servicii a însemnat cu siguranță toate acestea pentru noi și mult mai mult. " (p. 139)

Cu toate acestea, la începutul anilor 1990, A.A.W.S. a decis să elimine treptat utilizarea simbolului Cercul și Triunghiul din literatura sa, antete și alte materiale. S-a decis se elimine treptat utilizarea "oficiala" sau "legala" a simbolului Cercul și Triunghiul, iar în 1994 la Conferința Generala a Serviciilor s-a decis ca logo-ul să nu mai apara pe literatura aprobata de conferința. Cu toate acestea, simbolul este inca asociat cu Alcoolicii Anonimi și are o semnificație specială pentru membrii AA peste tot în lume

Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA

Citeste Revista Noi înşine !

si

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu