BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 16 ianuarie 2019

SUGESTII PENTRU CONCEPEREA PLANULUI DE PREVENIRE A UNEI RECIDIVE - partea 1

1. Identificarea motivului pentru care am intrat in recuperare
2. Identificarea posibilelor motive declanșatoare de recidivă
3. Identificarea semnalelor de avertizare
4. Identificarea nevoilor starii de bine
5. Punem planul în aplicare.

1. Identificati motivul pentru care ati intrat in recuperare

Înainte de a începe să compuneti planul de prevenire, răspundeți la următoarele întrebări pentru a determina motivul pentru care ati intrat in recuperare. Acest lucru vă va ajuta să recunoasteti importanța abstinentei în viața dvs și vă încurajeaza să puneti în aplicare planul de prevenire, în scopul de a o menține.

1. De ce vreti să va recuperați?
2. Este recuperarea prioritatea numărul unu în viața dvs? Descrieti ce înseamnă asta pentru dvs si pana unde sunteti dispuși să mergeti pentru a va menține abstinenta?
3. Care au fost consecințele dependenței dvs și ce se va întâmpla dacă va intoarceti la consum?

2. Identificati posibilele motive declanșatoare de recidivă

Pentru a dezvolta un plan eficient de prevenire a recăderilor este nevoie sa înțelegeti tiparele dvs. de consum și de a afla ce poate cel mai probabil să vă conducă la o recidivă. Acest lucru vă va ajuta să identificați situațiile cu risc ridicat în ceea ce privește oamenii, locurile și circumstanțele care pot declanșa obsesia și pofta de a bea din nou. Răspundeți la următoarele întrebări pentru a stabili strategia cea mai eficienta pentru evitarea sau rezolvarea acestor situații cu risc ridicat sau elemente declansatoare.

1. In ce locuri ati baut si cu cine? Cum ati putea evita aceste persoane și locuri?
2. În ce momente și în ce situații obisnuiati sa beti? Cum aveti de gând să procedati in cazul unor astfel de momente si situati de mare risc?
3. Cu cine ati baut? Cum ati putea evita aceste persoane cu risc ridicat?
4. Ce activități asociați cu consumul de alcool? Cum se pot evita aceste activități și ce activități alternative sănătoase puteti face pentru a le înlocui?

De exemplu: obiceiul dvs era sa cumparati bautură de langa casa si sa o consumati la sfârșit de săptămână, de obicei, cu vărul dvs la casa lui, ca o modalitate de a trece timpul. Strategia dvs ar putea fi in acest caz să evitati magazinul de bauturi din vecinatate, iar la sfarsitul saptamanii sa mergeti la o intalnire, evitand astfel sa va vedeti cu varul dvs., in schimb va puteti petrece ceva timp cu prietenii din Comunitate.

3- Identificati semnalele de avertizare

Recidiva este un proces care se întâmplă, în general, in 3 faze. Când nu suntem capabili să facem față emoțiilor noastre, când modul nostru de gândire, atitudinile noastre și comportamentele noastre se schimbă și ne întoarcem la vechile noastre tipare de dependență, atunci ne aflăm într-un punct in care credem că nu avem de ales decât să bem. De retinut este faptul ca pana sa ne cumparam bautura, deja am pasit pe calea recidivei de ceva timp, timp în care gândirea și comportamentul nostru s-a schimbat față de viața noastră cu care am inceput sa ne familiarizam in procesul de recuperare. Exact in aceasta perioada, intre schimbarea comportamentului si intinsul mainii dupa pahar, este vital sa punem in aplicare un plan de actiune, folosind instrumente și strategii pentru a reveni la o recuperare solidă.

a) Confruntarea cu emotiile

Dacă ați experimentat deja o recidiva, scrieti 5 exemple specifice cu privire la modul în care incapacitatea de a face față emotiilor a condus la ea. În cazul în care nu ați recidivat, scrieti exemple bazate pe observația dumneavoastră asupra recidivei altcuiva sau pe ce au împartasit la revenirea lor dupa o alunecare. De asemenea, notați modul în care faceti fata emotiilor dvs. la momentul prezent. Este diferit fata de modul în care a fost atunci când simteati ca sunteti intr-o recuperare solidă? Apoi, lângă fiecare exemplu, scrieti instrumentele de recuperare și principiile pe care le puteți aplica pentru a vă reintoarce la un mod sănătos de gandire și la o abstinenta senina in legatura cu emotiile dvs.
De exemplu:
Potential de Recidivă: mă simt copleșit emoțional și am fost în mod constant neliniștit si anxios in legatura cu problemele cu care am avut de a face. În cele din urmă am sa ma dau batut si o sa beau din nou în speranța ca ma voi simti calm și relaxat.
Planul de acțiune: recuperarea este prioritatea mea numărul unu în viață. Nici o altă problemă nu este la fel de importanta și nici una dintre ele nu merită să beau din nou. Ori de câte ori mă simt copleșit sau anxios cu privire la problemele vieții, trebuie să-mi amintesc prioritatea mea în viață și să-mi păstrez concentrarea și energia pe abstinenta pentru următoarele 24 de ore. Ma voi ocupa de alte probleme cat pot eu mai bine și voi lasa rezultatele in grija Puterii mele superioare.

1. -
2. -
3. -
4. -

2 comentarii: