BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 4 septembrie 2019

Sedintele AA!


Un *tâlc* de pe o platforma AA international online ce merită împărtășit:

Inaintea unei intalniri, un membru AA a mers la sponsor și a spus ... Eu nu voi mai participa la ședințele AA.
El a spus .. Pot să întreb de ce?
- Sigur ... văd oamenii pe telefoanele mobile în timpul ședinței, unii stau la bârfa, unii se fac ca nu observă tradiția a saptea, la unii pur si simplu observ lipsa de onestitate ... toți sunt doar niște ipocriți ...
Sponsorul a ascultat și a spus: OK ... Dar pot să-ți cer să faci ceva pentru mine înainte de a lua decizia finală?
Omul a întrebat: Ce să fac?
- Ia un pahar plin ochi cu apă și mergi în jurul mesei de  întâlnire, prin spatele lor, de 2 ori și nu lăsa nici o picătură de apă să cadă din pahar.
- Da, pot face asta! - zice omul.
S-a întors după cele doua tururi de masă și a spus că a terminat.
Sponsorul i-a adresat 3 întrebări atunci:
1. Ai văzut pe cineva uitându-se pe telefon?
2. Ai văzut pe cineva bârfind?
3. A fost cineva lipsit de onestitate?
- Cum sa văd așa ceva, nu am văzut nimic pentru că m-am concentrat atât de mult asupra acestui pahar, astfel încât apa să nu cadă.
Atunci sponsorul a spus: Când participi la o întâlnire AA ar trebui să te concentrezi doar asupra programului, nu asupra membrilor, astfel încât să nu aluneci sau să recidivezi.
Nu lăsa relația ta cu programul să fie determinată de modul în care alții se raportează la program. Las-o să fie determinată de cât de concentrat ești tu pe program.

***

Și totuși:

Întâlnirile sunt una dintre componentele esențiale ale Alcoolicilor Anonimi. Un moderator, care este de obicei un membru al grupului, deschide reuniunea și urmeaza formatul tipului de întâlnire pe care o conduce.
În cazul în care moderatorul întreabă dacă există nou-veniți, vizitatorii trebuie să se simtă liberi să ridice mâinile lor și să spuna un nume sau o porecla.
De cele mai multe ori, membrii nu vorbesc mai mult de o dată în timpul întâlnirii si pe o durata limitata. Totusi, excepții de la acest protocol se intampla, în funcție de grup sau situație.

La toate reuniunile, "vorbitul in cruce" este menținut la un nivel minim.
"Vorbitul in cruce" din punctul de vedere al Alcoolicilor Anonimi, înseamnă:

  • a da sfaturi directe celor care au împărtășit deja, 
  • a spune unui alt membru ce să gandeasca sau cum să acționeze, 
  • a vorbi direct unei alte persoane, mai degrabă decât grupului, și 
  • a pune intrebari sau a întrerupe persoana care vorbeste si impartaseste in acel moment.2 comentarii:

  1. adevarul este dureros desi tribuie acceptat nu ai nici o boala alcoolism pt ca nu exista acest concept e format ca aparare ca sa poata fi tratat ai decat un retard din nastere mai exact o hipersensibilitate chimico emotionala o dereglare ceea ce tea facut sa ti inneci emotiile dureroase pt ca nu ai putut sa le gestionezi fizic psihic deci chimic intelegi accepti esti onest cu tine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum a spus directoarea mea ,Să stau în pătrătica mea

    RăspundețiȘtergere