BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 29 decembrie 2015

RUGACIUNE SI RECUNOSTINTA


Obișnuiesc sa spun la întâlniri, când tema este despre rugăciune sau recunoștință, ceva ce îmi amintesc că am citit la un moment dat și mi-a rămas întipărit în memorie: 
Un membru AA îi povestea lui Bill experiența lui în legătură cu o recădere. La sfârșit Bill îl întreabă: "Dar te-ai rugat pentru abstinența ta în ziua în care ai băut?" "Am uitat!" - vine răspunsul. "Mă gândeam că așa este." - îi spune Bill. "Nu am întâlnit, până acum, pe cineva care să recadă în ziua în care s-a rugat pentru abstinența lui!"

Mie insă mi s-a întâmplat să mi se spună "N-ai avut dreptate! M-am rugat și totuși am băut în ziua respectivă."
Este posibil. Nu deținem adevarul absolut.
Dar este posibil și ca acea persoană să-mi fi spus lucrul acesta doar ca să îmi arate ca nu avem dreptate în tot ce spunem.
Mai este posibil să fie vorba despre lipsă de onestitate față de sine, că a făcut tot ce i s-a sugerat să facă și totuși nu funcționează.
Și mai este și posibilitatea de a nu fi perceput mesajul transmis așa cum l-am perceput eu: că este nevoie să fac ceva pentru abstinența mea în fiecare zi.

Mi-am făcut un obicei în a fi recunoscător pentru abstinența mea de 24 de ore și a mă ruga să-mi păstrez abstinența pentru următoarele 24 de ore. O fac în fiecare zi. Când simt că nu este suficient o fac de mai multe ori pe zi. Aș face-o ori de câte ori ar fi nevoie. Dacă aș putea aș face-o clipă de clipă, așa cum obișnuiește să spună un prieten din AA.

Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA
si
Citeste Revista Noi înşine !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu