BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 27 august 2017

„niciodata…”

MEDITAȚIE
27 August

Analizând atent acele defecte la care sunt reticent sau la care îmi este greu să renunț, va trebui să șterg acele granițe rigide pe le-am stabilit. În unele cazuri, poate voi reuși să spun, „Ei, la acesta îmi este greu să renunț, deocamdată …”. Ceea ce nu ar trebui să spun este: „La acesta nu voi renunța niciodată”. În clipa în care spunem: „Nu, niciodată”, mințile noastre se închid față de grația lui Dumnezeu. Această rebeliune, pe care o vedem în experiența altora, poate să ne fie fatală. În schimb, ar trebui să abandonăm obiectivele limitate și să începem să ne îndreptăm așa cum e voia lui Dumnezeu pentru noi. Învăț eu ca niciodată să nu spun „niciodată…”?

Rugăciunea de azi
Fie ca Dumnezeu să-mi îndepărteze orice obstacol al rebeliunii, care mă împiedică să-mi schimb calitățile nedorite. Trecând peste iluzia mea că sunt „unic”, „special” și oarecum protejat de consecințe, îi mărturisesc lui Dumnezeu că am încălcat legile naturale ale sănătății fizice și mentale, alături de legile Divine ale bunătății umane. Fie ca Dumnezeu să-mi îndepărteze sfidarea, care este un simptom sigur al dependenței mele.

Ce să-mi amintesc azi
Sfidarea este copilul amăgirii.

Sursa Programul Sf Dimitrie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu