BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 15 octombrie 2017

Importanta Pasilor

<< Importanța Pașilor în Alcoolicii Anonimi
Este foarte recomandat ca membrii AA să încerce să facă din Pași parte din viața lor deoarece:
* Mersul la întâlniri poate fi suficient pentru a păstra oameni abstinenți din punct de vedere fizic, dar nu-i va duce la abstinență completă. Acest lucru înseamnă că persoana va fi obtine maximul din recuperarea lor.
* Există unele persoane care participă la întâlniri, dar care nu par a fi mai bine. Acest lucru este adesea numit sindromul betiei uscate, pentru că, deși individul este treaz fizic el acționează în multe ori ca și cum el ar fi încă în toiul dependenței sale.
* Unul dintre beneficiile reale ale abstinenței pe termen lung este șansa de a dezvolta seninătatea. Individul este mult mai probabil pentru să ajungă la acest punct dacă lucrează Pașii.
* Unul dintre principalele motive pentru care oamenii recidivează în recuperarea lor se datorează faptului că ei se simt incapabili să facă față vieții. Scopul programului este de a oferi individului instrumentele de care are nevoie pentru a înfrunta orice provocare care apare în drumul lui.
* Vinovăția vis a vis de trecut poate fi o adevărată piatră de încercare pentru oamenii în recuperare. Un element important al celor 12 Pași se axează pe repararea greșelilor și pe continuarea drumului.
*Cei care lucrează Pașii vor ajunge la un punct unde aceștia pot fi de mare folos altor persoane. Ajutând pe alți dependenti întărește foarte mult abstinența și conduce la fericire.
* Cei 12 Pași sunt un program spiritual. Acest lucru înseamnă că individul se dezvoltă ca o creatură spirituală.
* Unul dintre pericolele reale pentru persoanele aflate în recuperare este că viața lor poate fi lipsită de sens, iar acest lucru poate duce la gânduri că nu există nici un motiv de a rămâne treaz. Cei 12 Pași pot da un sens real individului și țelului său.
* Urmare a Pașilor înseamnă că individul este capabil sa funcționeze mult mai bine în societate. Acest lucru va face viața mai ușoară pentru familie și prieteni, care ar fi putut suferi mult din cauza alcoolismului.
* Avantajul de a avea un program este acela că oferă o structură pe care individul o poate urma. Este mult mai ușor de realizat ceva atunci când există o structură în loc.
* Probabil că milioane de oameni au beneficiat deja de cei 12 Pași, astfel ca are sens să urmezi o strategie câștigătoare.
Beneficiile urmării Pașilor:
Există multe beneficii atractive de care se pot bucura dacă oamenii dacă urmează pașii. Beneficiile cele mai bine cunoscute sunt denumite promisiunile, iar acestea pot fi găsite la pagina 83 din Cartea Mare. Promisiunile făcute sunt introduse cu predicție,dacă suntem serioși și meticuloși în eforturile noastre, vom fi uimiți de rezultate chiar înainte de a ajunge la jumătatea drumului. Promisiunile includ:
• Vom cunoaște o nouă libertate și o nouă fericire.
• Nu vom regreta trecutul și nu vom dori să zăvorâm ușa dinspre el.
• Vom înțelege cuvântul seninătate și vom cunoaște pacea.
• Nu contează cât de jos am ajuns; vom vedea cât de mult vor putea beneficia alții de experiența noastră.
• Sentimentul de inutilitate și auto-compătimire vor dispărea.
• Vom lăsa de o parte interesele egoiste și ne vom interesa mai mult de soarta semenilor.
• Nu ne vom mai frământa cu gânduri legate de propria persoană.
• Atitudinea față de viață și unghiul din care o privim se vor schimba radical.
• Teama de oameni și insecuritatea financiară ne vor părăsi.
• Intuiția ne va dirija în situații care odinioară ne derutau.
• Brusc, vom constata că Dumnezeu face pentru noi ceea ce noi nu am putea face pentru sine.
Pași spre Seninătate
Dacă oamenii urmează Pașii cu fidelitate se vor îndrepta spre seninătate. Aceasta este o stare de a fi unde individul se simte în pace cu lumea.
Nu mai contează ce se întâmplă în lumea lor, persoanele senine vor fi capabile să accepte - calmul lor interior rămâne neatins. Individul care dezvoltă seninătate nu cunoaște nici o teamă reală, iar ei găsesc plăcere chiar și detaliile cele mai banale ale vieții.
Pe măsură ce oamenii încep să lucreze Pașii, ar trebui să înceapă să experimenteze momente de seninătate. Pe măsură ce timpul trece, individul va începe să experimenteze aceste episoade mai frecvent.
În cele din urmă ajung la un stadiu în care acestia sunt senini aproape tot timpul. Aceasta poate dura zeci de ani,de lucru la Pași înainte ca individul să ajungă la acest punct, dar este cu siguranță ceva, un scop care merită atins Acesta este modul de viață pe care individul spera să-l găsească atunci când a abandonat inițial abuzul de substante...
Cel mai important lucru este faptul că individul este activ în încercarea de a deveni o persoană mai bună, și că acesta abordează aceste defecte de caracter care l-au condus la dependență, în primul rând. Nimeni nu are de gând să oprească individul să urmeze propriul lor program in timp ce participa la întâlnirile AA, dar unii pot pune la îndoială această nevoie de program și vor reinventeze roata atunci când există deja un program viabil în ofertă.
Sursa... arhiva personală.
Abstinență senină! Doamne ajută! >>

F.

Preluare de pe Prietenii lui Bill

2 comentarii: