BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 23 octombrie 2017

Pasul 1 - Azi: Lipsa de control

Mi s-a spus ca este o mare diferență, între umilire si umilintă și ar fi bine să mă concentrez asupra celei din urmă dacă nu vreau să mă confrunt cu prima. A trebuit să recunosc că pierdusem controlul - odată ce iau prima băutură, nu ma mai pot opri. Renuntarea pentru perioade scurte nu inseamna control, mi s-a mai spus, mai ales atunci când detoxifierele au devenit mai lungi si mai grele si perioada fara bautura a fost mai scurtă de fiecare dată, ceea ce, retrospectiv privind, a trebuit să recunosc că asa este. Toată lumea trece prin asta, am fost informat. Numai suferind prin fizic si emotional pana la limita de jos, te poti elibera de voalul de negare pe care l-ai trăit în trecut. Doar prin a te preda in fata acestei neputinte poti obtine eliberarea de sclavia dependenței.

Eram atat de aerian in detox, intelegeam atat de putin din ceea ce spuneau si asta a facut atat de usoar sa nu iau in considerare. Știam că ar trebui să beau mai puțin. Dar, așa cum am văzut, problema era că eram prea leneș, prea dispus să o las mai moale după ce am rezolvat să nu beau pentru o zi, prea nerabdator sa mai negociez cu bautul până la mâinele viitor. Și fiecare azi a avut mâine-uri fără sfârșit.

Ceea ce m-a făcut să încep să înțeleg cât de neputincios sunt într-adevăr  a fost sa aud povestirile celorlalti in legatura cu pasul 1. Indiferent cât de mare rezistenta am opus, ascultarea colegilor vorbind despre neputința lor, negarea lor și viața lor scapata de sub control, mă făceau să reflectez asupra mea insumi. Nu am vrut, pur si simplu a venit. Cu abstinenta impusa de spital, cu instruirea oferita de consilieri, cu terapia de grup, în cele din urmă mi-a devenit clar că, odată ce am început să beau, nu pot să mă opresc.

Poveștile celorlalti m-au convins că viața mea a devenit tot atât de amara si de necontrolat ca a lor. Deși nu am suferit consecințele teribile pe care unii dintre aceștia le-au avut - pierderea locurilor de muncă, arestarea și încarcerarea, internari in instituții mentale, despărțirea de familii - mi-a devenit clar că am făcut lucruri nebunești negandu-mi alcoolismul. Am fost trantit la pamant de depresia profundă și izolarea completă, iar viața mea se îngustase până la lățimea sticlelor de băutură pe care le consumam.

Pe scurt, am ajuns in cele din urma să accept că pasul 1 mi se aplica si mie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu