BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 5 noiembrie 2017

MEDITATIE


Cu cât ne analizăm mai mult, cu atât ne dăm seama de câte ori reacționăm negativ doar pentru că “mândria noastră a fost rănită”. Mândria este rădăcina majorității problemelor mele personale. Atunci când mândria mea este ”rănită” de exemplu, voi resimți cel mai des resentimente sau mânie – uneori până la punctul în care nu mai sunt capabil să gândesc sau să vorbesc rațional. Atunci când sunt într-o astfel de mlaștină emoțională, trebuie să-mi amintesc că mândria – și nimic altceva decât mândria – a fost rănită. Trebuie sa iau o pauză, să mă calmez până când voi putea să evaluez realist această problemă. Atunci când mândria mea este rănită sau amenințată, mă voi ruga eu pentru umilință astfel încât să mă pot ridica deasupra mea?

Rugăciunea de azi
Fie ca eu să știu că, în caz că mândria mea este rănită, nimic altceva din mine nu este rănit. Fie ca eu să știu că mândria poate să fie strivită și totuși să se întoarcă și mai puternică, pentru mai mult. Fie ca eu să știu că ori de câte ori mândria mea este lovită, sunt pasibil de a deveni mai defensiv, obraznic, mult mai irațional și arțăgos. Fie ca eu să învăț să îmi țin mândria nerușinată în alt loc, acolo unde nu va putea fi așa ușor rănită – sau atât de dornică să se fălească.

Ce să-mi amintesc azi
Umilința este singura autoritate peste mândrie

Sursa Programul Sf Dimitrie


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu