BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 22 august 2018

Pasul 8 - O perspectiva!

Pasul 8. 
Am intocmit o lista cu toate persoanele carora le-am facut necazuri si am consimtit sa reparam aceste rele.

Scopul
În Pasul 8 identificați greșelile trecutului, astfel încât să puteți repara daunele pe care le-ați făcut. Apoi, elaborati un plan pentru a crea relații sănătoase de acum înainte.

Cum?
Constientizezi că i-ai rănit pe alții la fel de tare cum te-ai ranit pe tine cu consumul de alcool.
  • Descopera cât de mulți oameni ai rănit și cum i-ai rănit.
  • Fa o listă cu toți cei care i-ai rănit. De asemenea, acorda atenție la tot ceea ce descoperi despre tine si problemele tale de-a lungul acestui drum.
  • Nu fi defensiv și nu da vina pe oameni pentru modul în care acestia te-au tratat. Iartă-i, pentru că fără a-i ierta pe alții, nu te poți ierta pe tine insuti.
Sugestii

  • Nu minimiza greșelile și slabiciunile tale concentrându-te pe greșelile altora.
  • Da-ti seama că ai rănit pe alții la fel de tare cat te-ai ranit pe tine cu consumul de alcool.
  • Uită-te dincolo de defectele tale evidente și fa o examinare aprofundată a defectelor tale.
  • Evita sa ii judeci pe ceilalti. Fii obiectiv atunci când iti evaluezi defectele, asa cum o faci si cu defectele altora.
Mituri
  • bautul tău nu a vătămat pe nimeni, doar pe tine. Oamenii de multe ori cred că în cazul în care prejudiciul nu este extrem și vizibil, atunci nu este nimic de examinat in profunzime. Aceasta este o concepție greșită și periculoasă, ceva ce AA numește „uitarea intenționată.“ Nu se poate obține maximum din cei 12 pași dacă nu esti dispus să fii vulnerabil și incredibil de onest, chiar dacă ceea ce descoperi despre tine și despre alții este dureros de acceptat.
Impartasire - o perspectiva a Pasului 8

Pasul 8 este un pas minunat pentru a începe reconstructia unor punti care au fost distruse în dependența activă. Când dependența a avut controlul asupra mea, unele dintre relațiile mele cu cei dragi au devenit încordate și am rănit pe unii dintre cei mai apropiați de mine. Acest pas mi-a dat șansa de a reflecta asupra trecutului meu și de a-mi asuma întreaga responsabilitate pentru partea mea din puntile distruse.
Din fericire, toți pașii anteriori m-au adus într-un loc unde m-aș putea aseza cu onestitate sa creez o listă cu persoanele pe care le-am ranit și sa devin dispus să fac reparatii.

A simti iubirea autentică

Pasul 8 se bazează pe principiul iubirii autentice.
Pasii de la 1 până la 7 au fost mai mult pași cu caracter personal, concentrandu-se mai mult pe gândurile și acțiunile mele trecute ceea ce a condus la unele schimbări interne. Pasul 8 imi cere sa fac schimbari în continuare prin reexaminarea trecutului și realizarea unei liste cu cei fata de care am gresit într-un fel.
În plus, mă pregătesc sufleteste sa devin dispus să fac reparatii la Pasul 9. A trebuit să devin dispus să ofer scuzele mele celor care pe care i-am ranit și să-mi cresc o doză bună de iubire autentica. Acest lucru solicita umilință și încredere că astfel de acțiuni m-ar ajuta în recuperarea mea și as putea beneficia de o stare de bine mai mare.
Nu a fost ușor. Asumarea egoismului meu și a responsabilității pentru greselile fata de ceilalti a fost un proces dureros. Este mai ușor să arătăm cu degetul la alții sau să intoarcem privirea in alta parte. Este mai ușor să dam uitării trecutul. Dar când am fost onest cu mine insumi si umil in aceasta privinta, mi-am dat seama că purtam o doza mare de vinovăție și rușine. Oamenii pe care i-am rănit nu meritau asta și am știut că dacă aș fi vrut să continui să cresc personal și spiritual, a trebuit să fiu dispus să ma fac reparatii si sa indrept lucrurile.

Bunăvoința merge pana departe

Pasul 8 iti solicita dorința de a reflecta asupra trecutului și să fii sincer cu privire la partea ta din relațiile tensionate. Poate că ti-ai rănit părinții, soțul, prietenii, un vecin, un coleg și așa mai departe. Poate că băutul te-a adus într-o depresie profundă și in furie cu care ti-a fost greu să trăiești.
Când dependenta mea m-a pus in genunchi, nu am fost acolo pentru copiii mei asa cum ar fi trebuit sa fiu și mi-am rănit partenerul iar si iar. Știam că a-mi cere scuze nu va fi ușor, dar am fost dispus să fac partea mea în a face reparatii.
Pasul 8 ne pregătește pentru pasul 9, cand vom face de fapt reparatiile atunci când este posibil, fara a mai rani pe cineva sau pe tine insuti. Ai incredere în proces; functioneaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu