BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 20 martie 2019

traditia 3 - punerea in practicaTRADITIA 3 : “SINGURA CERINTA PENTRU A DEVENI MEMBRU A A ESTE DORINTA DE A INCETA BAUTUL.”

1. Pun eu pariuri in sinea mea ca unii nou veniti nu vor reusi sa prinda programul ?
2. Exista vreun tip de alcoolic pe care nu l-as dori in grupul meu ?
3. Imi asum eu dreptul sa-l judec pe un nou venit, daca este sincer sau prefacut ?
4. Las eu limba, religia (sau lipsa acesteia), rasa, educatia, varsta sau alte asemenea lucruri sa se amestece in transmiterea mesajului din partea mea ?
5. Sunt eu super-impresionat de prezenta celebritatilor in grup (un
medic, un preot, un fost detinut, profesor, inginer, etc.) ? Sau pot sa-i tratez simplu si natural, ca pe orice fiinta umana care sufera exact de aceeași boala ca fiecare dintre noi?
6. Cand cineva cere ajutorul sau informatii A.A.-ului (chiar daca nu le poate cere cu voce tare), chiar are importanta pentru mine ce face omul acela ca sa-si castige existenta, unde locuieste, daca este casatorit sau nu, daca a mai fost sau nu in A.A., ce alte probleme mai are?

Un comentariu: