BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 28 noiembrie 2016

O recidiva se întâmpla mult timp înainte de a consuma

Un lucru important care poate fi auzit la intalniri este ceea ce nu functionează, de la oamenii care au recidivat. O recidiva se întâmplă mult timp înainte de a intinde mana dupa pahar. Există semne. Când oamenii vorbesc despre recidiva la o întâlnire, ei toti spun cam aceleasi lucruri: "M-am oprit ... nu am  mai ... ": 
M-am oprit din a veni la intalniri.
M-am oprit din citirea literaturii. 
Nu am mai luat legatura cu sponsorul meu. 
Nu am mai ajutat la grup pentru cafea, amenajare, curatenie.
Nu am mai lucrat la pasi
Nu am mai sunat alti alcoolici.

Acest program este atât de simplu, dar nu si dacă facem alegeri gresite. Având ceva timp de abstinenta nu înseamnă că suntem scutiti de luarea deciziilor proaste. Daca suntem in programvom gasi mijloace de a dezvolta capacitatea de a identifica deciziile noastre nesanatoase sau disfunctionale. Prin lucrul cu pasii si prin utilizarea instrumentelor AA, ne putem recupera vietile noastre si putem avea o abstinenta senina.


 Stefan


P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu