BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 10 noiembrie 2017

PASUL 4 - Azi: Defecte

Cand nu sunt explorate si examinate, raman defecte ascunse in intuneric, se acumuleaza si momentul unei explozii poate deveni ceva inevitabil.
Fiecare aspect al meu pe care il neg, fiecare gand si sentiment pe care il consider gresit si nu il accept, fiecare amintire reprimata si ramasa neelucidata, in cele din urma poate sa isi face simtita prezenta in viata mea.
In timp ce sunt preocupat de viata de zi cu zi (social, profesional, familial etc) devin prea "ocupat" ca sa mai dau atentie emotiilor mele; imi ascund impulsurile intunecate si trasaturile create de sentimentul de rusine, vulnerabilitatile neconstientizate sau reprimate, si toate acestea pot crea pericolul unei explozii exterioare.
Cand ma astept mai putin, un aspect respins sau nedorit din mine poate sa apara din senin si sa distruga tot ce am cladit pana atunci.
De aceea este atat de important sa imi tratez durerea din trecut, sa invat din ea si sa o folosesc pentru a evolua.
Acesta este motivul pentru care fac, mereu si mereu, pasul 4.

Inspirat de Debbie Ford


Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu