BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 21 octombrie 2016

STRADANII!

Sa accept
Sa cred
Sa ma predau
Sa las trecutul – Nu inchid usa catre el, dar nu il mai las sa ma afecteze. Nu pot schimba trecutul, dar pot schimba perspectiva asupra lui.
Sa fiu onest – Nu inseamna doar a nu minti! Sa fiu onest in primul rand cu mine insumi.
Sa ma accept asa cum sunt pe mine insum– Sa fiu ceea ce sunt! Sa ma cunosc, sa-mi descopar limitele, sa fac ce imi sta in putinta (sa fac partea mea) si restul sa-l las Lui, sa fiu 'ca mine' si nu ca altcineva, sa nu ma schimb ca oamenii sa ma placa, sa fiu eu insumi, cel autentic.
Sa nu ma compar cu ceilalti
Sa nu imi fie frica ca gresesc – Orice decizie este mai buna decat niciuna. Facand ceva si obținând un rezultat gresit este mai productiv decat sa nu fac nimic. Mai important decat gandul de a gresi este gandul de a face reparatii.
Sa dau fara sa am pretentia sa primesc
Sa fiu atent la nevoile proprii – Cel mai dureros lucru a fost sa ma pierd pe mine insumi. Am inteles ca pot sa-i ajut pe ceilalti doar cu ce am! Mai intai ma ajut pe mine ca sa pot sa ajut si pe altii.
Sa nu imi plang de mila – ˝Nu voi arăta nimănui că sufăr, chiar dacă cineva mă va răni – azi nu voi arăta aceasta.˝
Sa nu tin suparare – Am inteles ca iertarea inseamna a nu tine suparare. Pentru ca resentimentele ma ranesc mai degraba pe mine decat pe oamenii pentru care am resentimente. Iertarea nu inseamna “Ceea ce mi-ai facut este in regula”, ci ”Nu o sa te las sa imi afectezi seninatatea pentru totdeauna”. Cand nu se poate altfel poate insemna si ruperea relatiei. Iertarea este si pentru mine. Atunci cand este nevoie, sa ma iert si sa merg mai departe.
Sa nu mai incerc sa-i multumesc pe ceilalti.
Sa ma bucur de lucrurile marunte 
Sa nu mai incerc sa fac lucrurile perfect – Mai degraba progres decat perfectiune. Important este sa duc lucrurile la bun sfarsit.
Sa cred ca lucrurile sunt asa cum trebuie sa fie – Este in regula sa ma impiedic din cand in cand . Nu trebuie sa ma prefac sau sa demonstrez ca sunt puternic. Nu trebuie sa fiu preocupat nici de ceea ce cred ceilalti.
Sa nu invinuiesc pe altii pentru necazurile mele – Sa imi asum responsabilitatea pentru viata mea. Cand ii invinuiesc pe altii pentru lucrurile prin care trec, le predau lor controlul asupra acelor parti din viata mea.
Sa nu imi mai fac griji – Grijile nu vor face ca ziua de maine sa fie mai putin grea, dar sigur vor face ca ziua de astazi sa fie mai putin vesela. Sa nu imi fac griji inutil pentru lucruri care poate nu se vor intampla sau pentru lucruri neimportante.
Sa ma concentrez pe ce vreau sa se intample – Mintea nu percepe NU-ul. Gandirea trebuie ghidata catre ce imi doresc, mai degraba decat ce NU vreau sa se petreaca. 
Sa fiu recunoscator ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu