BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 30 noiembrie 2016

Din spiritualitatea programului

Uneori programul nu inseamna sa raspund la intrebarea: "Cum gestionez problemele? Ce a facut programul pentru mine in aceasta privinta?" cu "Am problemele astea ... si astea ... , dar multumita programului acum le pot face fata.", ci sa raspund cu "Care probleme?".

Asta neinsemnand ca neg ca as avea probleme, ci ca nu mai percep evenimentele vietii, circumstantele exterioare, oricare ar fi ele, ca pe niste probleme.
Orice problema sa o percep ca pe o situatie de viata, pornind intotdeauna de la premiza ca deja are o solutie.

Altfel spus, decat sa fac in asa fel incat problema sa nu ma mai copleseasca, sa ii fac fata, dar raman cu ea, mai degraba sa fiu constient ca oricare ar fi problema exista o solutie, pe care o adopt.

Nu neg problema, o percep altfel.


Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu