BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 3 noiembrie 2017

PASUL 3 - INTOARCEREA

Motto:

A lasa in grija Lui inseamna sa ma intorc tot timpul cu fața către El pentru că atunci cand nu o fac si sunt cu spatele, am in fata durere, frica, mâhnire, suparare, tristete sau furie.

"Turn over" din textul Pasului 3 exprima tocmai aceasta intoarcere.
Pasul 3, pana la urma, este calatoria interioara (de natura spirituala) de la EGO catre SINE.

Scopul Pasului 3
Acest pas schimba mentalitatea, de la gândirea despre concepte la realizarea acestora. Deschide poata invatarii de a pune voința proprie in concordanda cu cea a Puterii Superioare.

Odata Puterea Superioara identificata multi membri AA incep sa foloseasca Rugaciunea pentru seninatate pentru a cere ghidarea Puterii Superioare:

<< Începem să ne folosim voinţa personală cum se cuvine atunci cînd încercăm s-o punem în acord cu voia lui Dumnezeu. Pentru fiecare dintre noi, aceasta a fost o minunată revelaţie. Tot necazul nostru provenise din folosirea greşită a puterii voinţei. Încercaserăm să ne bombardăm problemele cu ea, în loc să încercăm s-o armonizăm cu intenţiile lui Dumnezeu în ceea ce ne privea. Sporirea posibilităţilor de a ne menţine pe acest drum este scopul Celor 12 Paşi AA, iar Pasul 3 ne deschide poarta.
Odată ce am căzut de acord cu aceste idei, ne este cu adevărat uşor să începem punerea în practică a Pasului 3. În toate clipele de tulburări emoţionale sau de nehotărîre, putem lua o pauză, căuta un strop de linişte şi rosti simplu, cu calm: Doamne, dă-mi seninătatea, să accept ceea ce nu pot schimba; curaj să schimb ceea ce pot şi înţelepciunea să le deosebesc. Fie voia Ta – şi nu a mea”. >> (12&12)

Cum?
Pasul 3 este primul pas care solicita actiune. Primii doi pasi au fost mai degraba de reflectare si introspectie (pasi de acceptare!).
Pentru a merge mai departe in recuperare este nevoie de a mai inainta cu un pas inspre credinta ca o Putere Superioara ne poate ajuta. Incepem sa "cream un plan" sa nu ne mai facem planuri si sa lasam recuperarea in grija Puterii Superioare.

Sugestii
- Imbratiseaza ideea unei Puteri Superioare si cere-i sa te ajute.
- Spune Rugaciunea pentru Seninatate in timpul perioadelor de stres emoțional sau indecizie.
- Ia un angajament de a te schimba in ceva mai mult decât esti. Puterea Superioara poate fi Dumnezeu, natura, Comunitatea AA - orice te face sa te simti impacat cu tine insuti.

Mituri
- Daca depinzi de o PutereSuperioara iti pierzi individualitatea.
Dimpotrivă, punand voia ta in acord cu o putere mai mare ajungi la adevărata independență a spiritului. Pe măsură ce practici, fiind conștient de o putere mai mare si ghidat de ea, se va transforma treptat dintr-o bănuială sau inspirație ocazională într-o parte activă, care lucrează in minte.

Impartasire - o perspectiva asupra Pasului 3:

<< Unele dintre deciziile mele în viață m-au dus la mizerie.
Voința proprie și comportamentele adictive m-au facut sa ma razboiesc cu orice si cu oricine. Din acest motiv Pasul 3 este atât de important pentru mine si Puterea Superioara este genul de putere care sa mă elibere din robie și sa imi redea libertatea.
Acest pas îmi oferă posibilitatea de a preda voința și viața mea Puterii Superioare. Imi permite să ma simt impacat știind că nu trebuie să mai fac asta de unul singur!
Încerc să-mi amintesc Pasul 3 zi de zi, pentru că dacă nu o fac, uneori, voi ajunge înapoi la voința proprie și sfârșesc prin a avea probleme, in durere si suferinta. Asa ca, atunci când ma blochez in emoțiile mele sau mă trezesc luptandu-ma  cu imensa obsesie de a bea, cu dorinta de a fugi de realitate, de a evada, imi acord putin timp si fac o scanare mentală a primilor trei pași. Mă întreb dacă am uitat cât de neputincios sunt pe cont propriu. Mi-am lasat voința și viața in grija lui Dumnezeu în acea zi? Chiar m-am întors de la durere, frica, suparare sau furie catre Dumnezeul meu?

Calatoria mea interioara cu Pasul 3

Am fost dispus să fiu deschis și sa explorez calea mea spirituală. Am încercat mulți ani sa gasesc un fel de ușurare, pace și bucurie prin dependența mea exterioara. Am crezut că dacă am mai mulți bani, prieteni, iubire sau statut social aș fi mai fericit. De asemenea, am crezut ca lucruri ca bautura m-ar ajuta cu asta.
Gresit. Niciunul din toate aceste lucruri nu a făcut nimic pentru mine spiritual. M-au adus in situatia de a ma simti gol și singur. Dar când am pășit în recuperare și am luat decizia de a lasa viața mea in grija altcuiva mai mare decât mine, am început această călătorie interioară care m-a pus pe drumul spre adevărata libertate și bucurie.
Odată ce renunti la bautura, probabil vei incepe sa nu te mai lupti cu emoțiile coplesitoare de care esti plin. Rănile incep sa amorteasca. Visele care pareau spulberate repar. Barajul emoțional se rupe și o emoțiile coplesitoare care mi-au umplut viata intreaga s-au revarsat.
La inceput nu am avut nici o idee despre cum o sa se intample asta.

Lasa-le și lasă-L pe Dumnezeu

"Let go and let God" este sintagma folosita pentru Pasul 3. Încearcă să nu te împiedici de cuvantul "Dumnezeu". Dumnezeu poate fi o putere mai mare la alegerea ta. Când simt ca egoul ajunge la vointa proprie, imi zic: "Doamne, mă predau. Iti las asta in grija chiar acum. Am încredere în tine. Faca-se voia Ta, Doamne." Apoi, fac ce imi sta in putinta sa ii dau drumul.
Cu cat lasam mai mult in grija Lui, cu atât mai multa libertate și bucurie primim. Încrederea completă ne permite să ne relaxam și să fim doar noi înșine si acest lucru este minunat. >>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu