BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 30 mai 2018

INGLAND!!!!!!!

<< Cele 12 Traditii au aparut in 1946 sub numele de “12 puncte pentru asigurarea viitorului nostru comun “ si au fost adoptate oficial la prima conferinta internationala in 1950. Ele au fost incercarea lui Bill de a mentine AA-ul unit si asta pentru ca intotdeauna au existat grupuri sau oameni in AA care au incercat sa explice altor grupuri sau oameni de ce “nu e bine ca voi si e bine ca noi”. Acea prima conferinta s-a desfasurat in Cleveland , si asta pentru ca grupurile din Akron, orasul Dr Bob, nu au fost de acord cu New-York-ul, orasul lui Bill, si binenteles invers. Traditiile au fost atat de urate, incat atunci cand Bill era invitat la diferite grupuri, i se punea in vedere ca poate sa vorbeasca despre orice mai putin despre acestea, caz in care mai bine nu venea deloc la sedintele respective.
Se pare ca datorita faptului ca AA-ul este plin de alcoolici, intotdeauna au fost tensiuni intre grupuri si orase, fie ca a fost vorba de Akron, Bacau, Cluj , New York sau Bucuresti. Insa datorita acestor Traditii , AA-ul a supravietuit si milioane de oameni , printre care si noi, reusesc sa ramana abstinenti. AA-ul nu a fost inventat in Romania, si singurul motiv pentru care noi suntem azi abstinenti, este faptul ca AA-ul exista. Daca nu ar exista, probabil ca nici multi dintre noi nu ar mai exista.
Traditiile au insa un singur “defect”: functioneaza doar daca sunt respectate…si nu de grupuri ci de fiecare dintre noi.>>


A.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu