BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 27 noiembrie 2016

Anonimatul este metoda prin care îmi exersez atitudinea smerita

27 noiembrie

PERICOLELE AFLĂRII ÎN CENTRUL ATENŢIEI

La început, presa nu putea înţelege de ce refuzam orice formă de publicitate individuală. Nu-şi puteau explica insistenţa cu care doream să ne păstrăm anonimatul. Pe urmă au înţeles . Era vorba de ceva rar pe lumea asta – o societate care afirma că doreşte să-şi facă cunoscute principiile şi activitatea, iar nu membrii ce o alcătuiesc. Presa era mulţumită de această atitudine. De atunci, aceşti prieteni ofereau informaţii despre AA cu un entu­ziasm ce cu greu putea fi egalat chiar şi de cei mai înflăcăraţi membri. 

DOISPREZECE PAŞI ŞI DOUĂSPREZECE TRADIŢII


Este esenţial, pentru propria supravieţuire şi pentru cea a comunităţii, să nu mă folosesc de AA pentru a atrage atenţia celor din jur. Anonimatul este metoda prin care îmi exersez atitudinea smerită. De vreme ce trufia este unul dintre cele mai pericu­loase defecte ale mele, exersarea atitudinii smerite este una dintre cele mai bune metode de a o depăşi. Comunitatea AA câştigă un renume mondial datorită diverselor ei metode de a-şi face cunoscute principiile şi activitatea, nu datorită publicităţii pe care şi-o fac membrii acesteia. Atracţia creată de atitudinea mea schimbată şi de altruismul meu, contribuie mult mai mult la bunăstarea AA-ului decât autopromovarea. 

Meditatii zilnice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu