BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 28 noiembrie 2016

DE CE E GREU?

Pentru ca oamenii nu doresc sa se simta inconfortabil. Ei doresc o LISTA SCURTA cu "solutiile" starii de bine care sa nu presupuna niciun efort personal.
Programul e simplu. Are cateva linii directoare (sugestii). Sunt si explicate in literatura despre Program. Dar programul (pasii) ii face fiecare in felul lui. "Cum" il face depinde de el, depinde de ce i se potriveste si de ce ii foloseste.
Literatura (Big Book, 12+12) se refera mai degraba la ce am facut, decat la cum am facut. Se refera mai degraba la obstacolele din calea abstinentei, decat la cum sa o obtinem, sa o pastram si sa o facem senina. Pentru simplul motiv ca nu exista o reteta universal valabila. Fiecare isi cladeste reteta lui. Pana nu isi gaseste reteta proprie, spune ca nu functioneaza programul, fara sa realizeze ca programul nu functioneaza pentru el doar.
Atata timp cat nu lucram cu noi insine si nu ne confruntam cu obstacolele pe care programul le dezvaluie, nu ne putem transforma, nu putem creste si nu putem progresa.

"e simplu, dar nu usor"

totusi


programul nu este o "solutie rapida" in 12 pasi simpli!


Inspirat de Brene Brown

 Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu