BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 15 ianuarie 2016

CONSIDERATII ASUPRA PASULUI 10

"Ne-am continuat inventarul personal și ne-am recunoscut greșelile, de îndată ce ne-am dat seama de ele."

<< Pasul 10 este ca o supapă de siguranță pentru noi, deoarece viața și comportamentul nostru are suișuri și coborâșuri. El, inventarul poate fi realizat momentan sau în scris la sfârșitul fiecărei zile, scriem, nu raționalizăm, prin raționalizare sigur vom diminua vina noastră, scriem despre ce este al nostru nu al altcuiva. Ne vom găsi apoi un timp la sfârșitul zilei în care să ne gândim la acțiunile, comportamentele și motivele care ne-au determinat să ne comportăm astfel, trebuie să le recunoaștem, nu să le explicăm. Inventarul făcut în scris ne va permite să ne dăm seama mai bine unde am acționat prost și unde nu. De multe ori vom constata că am acționat mai bine de cât am simțit, sau invers, când am simțit bine dar, am acționat prost.
Trebuie să lucrăm continu la acest Pas, el ne va da posibilitatea de a elimina durerea provocată de noi înșine sau de către alții. Monitorizând sentimentele noastre, emoțiile noastre, fanteziile și acțiunile noastre vom fi în măsură să reparăm tot ceea ce ne face să ne simțim prost.
Prin această sugestie de a face un inventar în fiecare zi, mă întreb, sincer, care îmi sunt defectele de caracter apărute în relațiile cu oamenii și situațiile din jurul meu? Mă pot întreba, am folosit instrumentele programului AA, m-am rugat, am mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ce am primit azi precum și pentru lucrurile bune pe care le-am reușit să le fac azi?
Boala și nelucrarea programului AA ne poate arunca din nou în frică și confuzie folosindu-se de perversitatea ei. Ne va convinge că ne este bine, că am făcut tot ce s-a sugerat și că nu mai e chiar atât de necesar să-mi fac acest inventar zilnic - eu nu mai greșesc pentru că mi-am corectat defectele de caracter, o amăgire care se va dovedi dureroasă mai târziu
Când vom începe să ne simțim siguri, fericiți și relațiile noastre devin mult mai comfortabile multi dintre noi "uită". Uităm să mergem la întâlniri, să sunăm sponsorul sau să vorbim la telefon cu prienii noșrii din AA. Această iluzie devine foarte periculoasă, iluzia că putem rezolva totul singuri, fără a mai avea un contact conștient cu grupul, și cu ce este mai important, cu Dumnezeu.
Eu nu sunt un specialist, un terapeut, nu sunt atotștiutor, nu sunt un model, sunt un ”alcoolic în recuperare” și imi place să păstreze lucrurile cât mai simplu posibil, să nu uit niciodată de boala mea. Pasului 10 mă ajută, practicarea lui îmi întreține viața. Practicarea lui este igiena mentală care trebuie să devină un obicei pentru mine.
Prin această etapă a călătoriei mele am început să-mi revizuiesc evenimentele zilei prin amintire, jurnalizare și partajare. Am depus efort pentru a curăța gunoiul din trecutul meu, și nu am nici o dorinta de a acumula altul. Practica zilnică a Pasului 10 previne acumularea.
Prin inventarul zilnic făcut am descoperit că în multe problem au apărut conflicte. Conflicte în care nu am folosit argumente, m-am folosit de starea mea emoțională și am acționat impulsiv spunând lucruri care au acționat negativ. Când există asatfel de moduri în care am acționat trebuie să-mi cer imediat iertare, să repar ce am stricat. Trebuie să învăț să-mi anihilez mândria (egoul) – nu demnitatea, și să accept că și ceilalți oameni au dreptate, că s-ar putea să fie și ei bolnavi, că au și ei emoții și sentimente rănite, că până la urmă au și ei nevoie de iertare și înțelegere așa cum am nevoie și eu.
Înventarul Pasului 10 mă ajută să învăț să recunosc atunci când am greșit, să-mi asum responsabilitatea faptelor, acțiunilor și cuvintelor mele, să devin mai conștient de impactul cel poate avea asupra altora și modul în care aceste defecte de comportament lezează personalitatea lor . E necesar să repar imediat ce am greșit, pentru ei și pentru mine.
Pasul 10 este cu adevărat un pas de zi cu zi. Acesta devine mai ușor de făcut odată ce este practicat permanent. Aruncarea la coșul de gunoi a defectelor mele îmi permite să capăt seninătatea neccesară în toate aspectele vieții, merită efortul.>>

Constantin - Suceava

Citeste Revista Noi înşine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu