BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 28 septembrie 2016

Despre sponsor si sponsorizare

 

 

 Când ai nevoie de sponsorizare sau când te-ar putea ajuta un sponsor?


1. Apelezi la un sponsor când nu știi exact ce vrei

Sponsorul te poate sprijini să afli exact ce vrei. Te poate ajuta să afli ce-ți dorești cu adevărat, ce este important pentru tine. Dobândești claritate asupra a ceea ce vrei și asupra a ceea ce ai nevoie cu adevărat.


2. Apelezi la sponsor când știi ce vrei, dar nu ești sigur de calea pe care trebuie să o urmezi

Poți să știi exact ce vrei, dar să fii confuz asupra căilor pe care trebuie să le alegi.  Sponsorul te va sprijini să-ți clarifici opțiunile și să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine. Calea o alegi tu, nu sponsorul.


3. Știi calea pe care vrei să o urmezi, iar un sponsor te sprijină să treci la acțiune

Sponsorul te sprijina să fii conștient asupra responsabilităților tale și asupra resurselor interne și externe de care dispui sau pe care le poți accesa.


4. Știi ce-ai de făcut, însă pur și simplu nu o faci!

Probabil această etapă este una din cele mai complicate etape. Este o mare diferență între a ști ce să faci și a face ce știi. De câte ori știi ce ai de facut, dar dintr-un motiv sau altul nu o faci și amâni? Sunt amânări de-o zi, amânări de luni sau de ani. Cu cât mai delicată e situația cu atât mai probabilă devine o amânare și chiar dacă știi cu claritate ce ai de făcut, nu acționezi în consecință.

5. Antrenament de întreținere pentru acțiune!

Această etapă este aceea în care mergi la sponsor ca la sala de fitness, adică de întreținere. Acest lucru înseamnă că știi ce vrei să faci, știi și cum și ai trecut și la acțiune. Acum doar optimizezi, găsești căi mai bune, monitorizezi progresul.

6. Nivelul următor

Practic în această etapă nu ai o problemă specifică, pur și simplu vrei mai mult. În această etapă un sponsor te poate sprijini să afli care este nivelul următor pentru tine. Pe cât de simplu pare, pe atât este de greu de pus în practică.

7. Blocajul, una dintre situațiile cele mai întâlnite

Blocajul se poate manifesta în oricare din etapele anterioare într-o formă sau alta. Din blocaje poți ieși singur, cu ajutorul unui prieten, cu ajutorul contextului sau cu ajutorul sponsorului. Nu înseamnă neapărat că sponsorul te scoate din blocaj, depinde și dacă vrei să ieși. Cu ajutorul sponsorului vei afla de ce te afli în acel blocaj și ce opțiuni viabile ai la dispoziție pentru a ieși din acel blocaj.

8. Lipsește ceva … ce sponsorul ma poate ajuta sa aflu

Teoretic, toate par bune și frumoase, însă parcă lipsește ceva. Nu știi ce anume lipsește, uneori ai o bănuială, alteori nu. Este diferit de confuzie, pentru că nu ești confuz, ci te simți doar neîmplinit sau nefericit cu toate că nu ai un motiv specific.

9. Sponsorizarea pentru marirea atentiei

Întâlnirile cu sponsorul te mențin în priză, amânările sunt mai puține și viteza de evolutie este mai mare.

10. Sponsorizarea când ceva nu funcționează

Aici sponsorizarea apare ca o soluție viabilă la o problemă punctuală cu care te confrunti. 

Adaptare dupa un articol de Marian Rujoiu
Articolul original aici: Coaching - Cum te poate ajuta un coach? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu