BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 23 noiembrie 2016

mai bine faci ceva, decât sa nu faci nimic!
SĂLI DE ÎNCEPĂTORI
Un veteran împărtășește experiența sa cu cineva care se luptă să rămână treaz
Bob avea probleme în efortul de a rămâne treaz. El a participat la mai multe întâlniri, și părea să fie dispus să depună tot efortul. Cu toate acestea el avea probleme în legătură cu programul și cu dorința de a rămâne treaz.
Într-o seară a fost pusă întrebarea, ca de obicei: ”Are cineva un subiect sau o problemă?” Bob a răspuns: ”Da, vreau să știu cum să rămân treaz...Am participat la multe întâlniri, dar eu încă nu pot sta treaz. Cum să fac?”
Mai mulți bine-intenționați membrii au oferit imediat experiența, puterea și speranța lor. Au vorbit toți în jurul temei din întrebarea lui Bob și au atins cu ceva încercările de răspuns. Deși răspunsurile lor au fost bine-intenționate, nici unul nu l-a satisfăcut pe Bob. Expresia de pe fața lui spunea: ”Am auzit aceste lucruri și înainte, dar nu este ceea cea am nevoie să știu.” Spre sfârșitul reuniunii, un bărbat în vârstă de la partea din spate a grupului a vorbit și a adresat comentariile sale direct lui Bob. ”Tinere, ai pus o întrebare directă, și eu îți voi da un răspuns tot direct. În timpul întâlnirii am notat o listă de acțiuni pe care ți le-aș recomanda să le faci. Cum este cazul cu multe lucruri în AA, există cei 12 Pași.” ”Aceștia prezintă acțiuni specifice sugerate pe care eu le fac pentru a rămâne treaz, și le poți utiliza pentru a rămâne și tu treaz... Nimeni nu-i perfect în toate. Dar mai bine faci ceva din ceea ce ți se sugerează , căci numai așa există posibilitatea să rămâi treaz, decât să nu faci nimic.” 
Acestea sunt acțiunile pe care veteranul le-a scris și le-a înmânat tânărului:
• Roagă-te! Indiferent dacă crezi sau nu, roagă-te la o Putere mai mare. Dacă am fi reușit să stăm treji pe puterea noastră, nu am fi aici în seara asta.
• Este nevoie de o Putere mai mare decât noi înșine, iar rugăciunea este modul în care putem contacta această Putere.
• Poți utiliza o rugăciune religioasă sau una dintre alegerile tale
• Dacă cuvântul Dumnezeu te deranjează, roagă-te pentru o Putere mai mare sau chiar ”anonimă”
• Dimineața, cere acestei Puteri să te mențină treaz pe parcursul zilei și mulțumește-i seara pentru abstinența câștigată.
• Du-te la întâlniri, unele te vor plictisi, dar du-te oricum. Tu nu poți să te îmbeți la o întâlnire dacă ești acolo.
• Dacă te duci la întâlniri suficiente, este foarte probabil să auzi exact ceea ce ai nevoie să auzi. Dacă nu te duci, nu vei face nimic și nu vei auzi nimic.
• Deasemenea, poți câștiga putere de la puterea de abstinență a grupului
• Citește Cartea Mare, chiar dacă ai înțeles sau nu, citește-o și recitește-o. Citește-o până înțelegi sau roagă pe cineva să te ajute și să-ți explice cum poți aplica cele scrise.
• Citește ceva mai multă literatură AA, sunt multe alte publicații excelente, deasemenea , disponibile. Revista noastră lunară Grapevine este o întâlnire a noastră de grup în format tipărit, este o lectură facilă, foarte ușoară și o excelentă sursă de inspirație AA. Viața fără băutură, Meditațiile zilnice sau colecții de împărtășiri.
• Lucrează Pașii! Indiferent dacă vrei sau nu, fă-o! Nu trebuie să vrei să-i faci, trebuie doar să-i lucrezi.
• Nu lăsa că Pasul patru să fie o barieră, fă-l în modul în care Cartea Mare sugerează.
• Roagă pe cineva să-ți fie sponsor, nu alege o veveriță de pe ramură. Alege pe cineva care te respectă. El este ghidul pe drumul tău spre abstinență.
• Schimbă persoanele cu care te-ai asociat înainte. Oamenii curați și sobrii te vor ajuta să stai treaz, bețivii te vor ajuta să fi beat.
• Schimbă locurile unde te duceai înainte, dacă vei sta atârnat de ușa unei frizerii destul de mult, vei primi o tunsoare, dacă vei sta cocoțat pe scaunul uni bar destul de mult vei bea. 
• Vizionarea meciurilor de fotbal într-un bar sportiv pune abstinența în pericol mare, vizionează-l acasă sau undeva unde nu se consumă băuturi alcoolice
• Schimbă lucrurile și împrejurările care declanșează consumul de alcool.
• Schimbă-ți obiceiurile de la serviciu, în special dacă consumai alcool, fă altceva, vorbește cu cineva la telefon, indiferent ce, scrie sau citește ceva din Cartea Mare, e bine să o ai întotdeauna la tine. Un membru a trebuit să schimbe traseele rutiere din țară și butoanele de la radio din camionul lui, pentru că el înainte bea bere și asculta muzică sau se oprea la motelurile cunoscute pentru a se relaxa cu prietenii de pe traseu la o bere.
• Un alt membru a renunțat de a mai merge la grătar, până a avut mai mulți ani de abstinență, pentru că el nu putea să fie la grătar fără o bere.
• Evită stările emoționale sau încearcă să le temperezi, nu te lăsa pradă lor.
• Nu încerca să bei pentru a deveni mai bun la serviciu, sau oriunde altundeva, te vei prăbuși!
• Nu bea orice ar fi!
• Da, este evident faptul că nu poți fi beat, dacă nu iei prima băutură, deci nu o lua.
• Implică-te în serviciile din grup, indiferent care sunt, nu înjosește pe nimeni, dimpotrivă lucrările de servicii sunt un factor de descurajare foarte mare în ceea ce privește consumul de alcool.
• Lucrează cu alți bețivi, aceasta nu este o contradicție la ideea că asocierea trebuie să fie numai cu persoane abstinente și nici că îți spargi anonimatul. Aceasta înseamnă să lucrezi cu bețivi care doresc să obțină abstinența.
• Alcoolicii Anonimi trăiesc o zi la un moment dat, în acest interval de 24 de ore renunță la consumul alcoolic, în cazul în care este prea mult redu la o oră, sau chiar la un minut pentru un moment dat.
”Acestea sunt lucrurile specifice pe care trebuie să le faci pentru a rămâne treaz”, a spus veteranul. ”Ele lucrează pentru mine și pentru noi și vor lucra și pentru tine, dacă le vei face”. ”Efortul tău va fi răsplătit chiar de abstinența câștigată în cele 24 de ore ale unei zile, ziua următoare repetă și aplică ceea ce ai învățat în cele 24 de ore anterioare și vei rămâne treaz.
CDA, Pearland, Texas


Preluare de pe prietenii lui Bill
Postat de C., Suceava


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu