BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 14 noiembrie 2016

Observarea de sine

Observarea de sine – cel mai puternic instrument de transformare personală

Prin simpla schimbare a modului de a vedea lucrurile viața se poate schimba radical. Eu te întreb dacă ai și încercat să faci acest lucru. Probabil că este foarte confortabil atunci când citim ce e bine să facem pentru a aduce schimbarea în viața noastra, dar nu e suficient doar să acumulam informații. Ele trebuie puse în aplicare.
Altfel, sunt doar niște informații și atât. Iar dacă e nevoie de un imbold, Anthony De Mello il da în stilul caracteristic în cartea sa „Conștiența, Capcanele și șansele realității“.
„TREZEȘTE-TE! TREZEȘTE-TE! ADOPTĂ O NOUĂ MINTE. ADOPTĂ UN NOU FEL DE A VEDEA LUCRURILE!“
Ascultă și privește în jurul tău cu atenție!
Așadar, ne putem schimba modul de a vedea lucrurile ascultând și privind. Prin observarea de sine. Însă acesta este cel mai greu de realizat lucru, întrucât oamenii, în general, se încăpățânează să nu vadă ce se petrece în interiorul și în jurul lor. Mai simplu spus: nu vor să iasă din zona de confort mental.

Articolul complet: Observarea de sine


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu