BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 19 iunie 2017

AA functioneaza?De-a lungul timpului am auzit o sumedenie de obiectiuni in ceea ce priveste AA-ul. 
Ca este o secta. Ca are reguli prea stricte. Ca spala creiere. Etc.

Asta îmi amintește că atunci când aud că tot ce încearcă AA-ul să facă este spălarea creierului, răspunsul meu este întotdeauna "sigur aveam nevoie de ceva pentru a-mi spăla creierul, pentru că gândirea mea trebuia curățată".

Majoritatea din cei care spun ca AA nu functioneza o fac cu paharul in mana!
Sigur ca din carciuma, locurile de intalnire AA pot sa para locuri de cult, unde o adunatura de neputinciosi isi expun slabiciunile!


Pe de alta parte, de-a lungul unui număr bun de ani, am văzut venind la AA oameni în stari teribile, tragice, toxice și, după ce au urmat cei 12 pași propuși de AA, au avut o experiență profundă - unii o numesc Miracol - , o schimbare extraordinara in bine. 
O mare parte din ceea ce afirmă Cartea Mare AA, ca rezultat al muncii la program, a devenit realitate si pentru mine - ca și pentru mulți alți oameni pe care îi cunosc.

AA mi-a salvat viața și sunt recunoscător pentru asta. Am descoperit că este un lucru bun, iar "dinăuntrul" experienței mele pot afirma ca este mai degraba o sursa de putere, decat de vulnerabilitate, în lume. 
AA este drumul meu de la boala la sanatate.
Alcoolicii Anonimi nu vinde nimic și nici eu nu o fac. Dacă cineva are o problemă cu alcoolul și doreste să încerce ceea ce sugerează AA, va găsi multă camaraderie și sprijin, împreună cu o mulțime de sfaturi practice și o foarte liberală ajutorare spirituală.
Principiile spirituale și planul de acțiune pe care AA le sugerează nu au fost inventate de Comunitatea AA sau Bill si Bob sau primii 100 de alcoolici recuperati, ci ideile deja existente au fost combinate într-un mod care pare să rezoneze cu multe tipuri diferite de dependența. 
Si în timp ce multe lucruri au evoluat în lumea celor 12 pasi, azi avem mai mult de a face cu slăbiciunile umanității mai degraba decât cu programul AA în sine.
De ce ar trebui cineva să mearga la intalniri dacă AA nu funcționează? 
Experiența mea este că funcționează, dar dacă cineva are o problemă cu alcoolul și doreste să încerce să o rezolve printr-o metodă care nu este AA, ar trebui să faca acest lucru în mod absolut. 
Alcoolicii Anonimi nu spun și nici nu au spus vreodată că este SINGURUL mod de a trata alcoolismul. 
E adevarat ca unii membri AA mai zelosi (mai ales cand sunt la inceputul recuperarii) pot pune problema in felul acesta, dar zelul lor poate fi pus pe seama bucuriei si usurarii faptului ca au gasit o solutie pentru dependenta, la care se adauga frica adanca (si reala) ca dependenta lor le va rasuci mintea si ii va intoarce la alcool. 
Dar cartea "Alcoolicilor Anonimi", în mai multe locuri este destul de smerita in legatura cu ce oferă AA. "Ne dăm seama că știm doar puțin ..." se spune. "Nu avem un monopol ..." se spune. "Dacă nu sunteți convins că sunteți alcoolic, încercați să beți controlat ...", se spune. AA nu se prezintă ca singurul mod de recuperare, nici nu este împotriva încercării de a controla băutul. Ideea pe care o prezinta (in mare parte) este că, dacă cineva a incercat totul și nimic nu a funcționat, poate că ceea ce ofera AA ar putea fi de folos, dacă este dispus la onestitate absoluta si la a depune efortul necesar.
Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Impartasesc ceea ce simt. Impartasesc experienta mea in legatura cu asta. Fiecare are dreptul sa faca ce vrea cu ea.

Dar ... asa cum spune un slogan AA:
Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA

2 comentarii: