BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 22 iunie 2017

NA - Wikipedia - Traditii - Istoric

...

Predecesorii 
Alcoolici Anonimi a fost primul program în 12 pași, și prin aceasta multe persoane cu probleme legate de consumul de droguri și de alcool au găsit abstinenta. Cea de-a patra tradiție dă fiecărui grup AA autonomia de a include sau exclude dependenții non-alcoolici de la întâlnirile "închise" - în care pot participa numai cei care manifestă dorința de a renunța la băut. La întâlnirile "deschise" AA, non-alcoolicii sunt bineveniți. 
Încă din 1944, co-fondatorul AA, Bill Wilson, a discutat despre o Fratie separată pentru dependenții de droguri. În 1947, NARCO (numit și Addicts Anonymous) s-a întâlnit săptămânal la Centrul Medical Central din Lexington, în centrul de tratament din S.U.A., în interiorul închisorii federale Lexington, Kentucky, timp de 20 de ani. În 1948, un membru al NARCO a început o Fratie de scurtă durată numită și "narcoticii anonimi" în New York Penitenciarul din New York City, New York. Această versiune a NA nu a urmat cele 12 tradiții ale NA, ceea ce a dus la probleme pentru fratie și, în cele din urmă, ia sfârșitul acestei Fratii NA la sfârșitul anilor 1970. Jimmy K., care este creditat cu începerea NA așa cum o știm astăzi, l-a contactat pe Rae Perez, un membru de frunte al acestei Fratii NA. Pentru că această Fratie nu a vrut să urmeze cele 12 tradiții scrise de AA, cele două fratii NA nu s-au unit niciodată.
NA este unic, concentrându-se nu asupra simptomului / substanței care nu este problema de bază, ci mai degrabă a bolii dependenței, așa cum se arată în NA Pasul 1. În NA, nu contează ce substanță ați folosit și alcoolul este văzut ca un drog. Grupurile cu 12 pasi diferă în abordarea lor față de tratamentul dependenței și recuperării. Alcoolicii anonimi "este un program pentru alcoolici care caută eliberarea de alcool", dar se referă la "unii membri AA care au abuzat de droguri ... astfel încât ar putea deveni o amenințare la realizarea și menținerea abstinentei" și menționează că drogurile pot "crea o dependență la fel de devastatoare ca și dependența de alcool". Cu toate acestea, potrivit literaturii AA, "numai cei care doresc să renunțe la băut pot participa la întâlniri închise". Oricine poate participa la o întâlnire deschisă a alcoolicilor anonimi, dar non-alcoolicii participă în calitate de observatori. Cocaina Anonimă a fost inițial creată pentru a răspunde nevoilor speciale ale dependenților de cocaină, dar "nu este o bursă specifică drogurilor" și "salută pe oricine cu o problemă de droguri sau alcool și oferă o soluție". Programul CA implică abținerea de la cocaină "și toate celelalte substanțe care modifică mintea", luând astfel aceeași poziție ca și NA referitoare la abstinența de la toate drogurile, inclusiv alcoolul și marijuana. Metadona Anonimă este similară cu NA, dar consideră că utilizarea metadonei este un instrument de recuperare și nu un medicament. 
NA nu are opinii cu privire la aceste grupuri, deoarece acestea sunt în afara chestiunilor și tradițiile sugerează să nu se ia o poziție definitivă asupra problemelor externe.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu