BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 18 noiembrie 2017

MEDITATIE

Exista puțini “absoluți” în Programul celor 12 Pași. Suntem liberi să începem din ce punct putem sau dorim. Dumnezeu, așa cum îl înțelege fiecare dintre noi, poate fi definit simplu ca o “Putere mai mare”; pentru cei mai mulți din Program, grupul însuși a fost inițial această “Putere mai mare”. Să recunoști acest lucru este mult mai ușor dacă ești nou venit și vezi că ceilalți membri ai grupului sunt abstinenți și tu nu ești. Această acceptare este începutul umilinței. Poate pentru prima dată, acel nou venit este cel puțin dispus să nege faptul că el/ea este Dumnezeu. Este comportamentul meu mai convingător pentru noul venit decât cuvintele mele?

Rugăciunea de azi
Fie ca eu să îmi definesc și să îmi descopăr propria mea Putere Superioară. Pe măsură ce definiția îmi devine tot mai clară, fie ca eu să nu insist că interpretarea mea este cea dreaptă. Pentru că fiecare dintre noi trebuie să-și găsească Puterea lui Superioară. Dacă un nou venit se simte fără Dumnezeu și singur, puterea grupului poate să fie suficientă pentru moment. Fie ca eu să nu desconsider niciodată puterea grupului.

Ce să-mi amintesc azi
Puterea grupului poate să fie o Putere Superioară.

Sursa Programul Sf Dimitrie

Preluare de pe Prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu